Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

«Εθνικό ζήτημα» και όχι απλό πολιτικό θέμα το ασφαλιστικό...


«Το ασφαλιστικό είναι εθνικό ζήτημα και το να μην μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά πρέπει να είναι μια εθνική κόκκινη γραμμή» υπογράμμισε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.......
Ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με το ασφαλιστικό να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης εν όψει της σύγκλησης του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών το Σάββατο, σε μεγάλο βαθμό και γι αυτό το θέμα.
Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας, δεν μπορεί να διανοηθεί πως δεν θα ανταποκριθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην πρόσκληση για διάλογο, προκειμένου, όπως είπε, να τηρηθεί η «εθνική κόκκινη γραμμή» για το ασφαλιστικό. Επανέλαβε ότι στόχος είναι να μην μειωθούν καθόλου οι κύριες συντάξεις αλλά ταυτόχρονα να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα. Και τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό δεν είναι ένα απλό πολιτικό ζήτημα αλλά εθνικό, όπως αναφέρει ρεπορτάζ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.
«Το να μην μειωθούν οι συντάξεις για 12η φορά, το να έχουμε μια μεταρρύθμιση που θα αποκαταστήσει και τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη στο ασφαλιστικό σύστημα, πρέπει να είναι μια εθνική κόκκινή γραμμή», εξήγησε.
Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό συμμετείχε, επίσης, ο υφυπουργός, αρμόδιο για θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: