Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Η αυτοκαταστροφική τακτική του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον Τσίπρα

Το πολιτικό ρεπορτάζ που “τρέχει” από το πρωί, αναφέρει ότι η Φώφη Γεννηματά… έριξε άκυρο στον Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί το Ασφαλιστικό στην ατζέντα της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών......

Δηλαδή, η διάδοχος του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να ηγηθεί της… επανάστασης κατά του λαϊκισμού τον οποίο εκφράζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνώντας φυσικά ότι τον συγκεκριμένο λαϊκισμό τον εξέφραζε χθες… το ΠΑΣΟΚ.
Η στρατηγική της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοκαταστροφική. Ειδικά σε σχέση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του κόμματος στο οποίο βρήκε στέγη το… 75% της κοινωνικής βάσης και των στελεχών του “βαθέως ΠΑΣΟΚ”.
Αρνούμενη τις κινήσεις κάλης θέλησης από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα, η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει φυσικά ψήφους… σοβαρών και προβληματισμών πολιτών. Απλώς, αποξενώνεται περισσότερο από τη φυσική εκλογική δεξαμενή της.
Το ΠΑΣΟΚ… που λατρεύουμε φυσικά, δεν θα βάλει ποτέ επισήμως λουκέτο. Πρακτικά έβαλε με το Μνημόνιο που υπέγραψε ο τελευταίος των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός, και το PSI των Παπαδήμου-Βενιζέλου που ακολούθησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: