Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Περ. Αττικής: Μηνυτήρια αναφορά για την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο




Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής της ερχόμενης Πέμπτης, θα συζητηθεί ως έκτακτο θέμα, η πυρκαγιά σε ιδιωτικό ΚΔΑΥ, στον Ασπρόπυργο, πυρκαγιά η οποία έχει σοβαρές περιβαλλοντικές και όχι μόνο επιπτώσεις, λόγω της έκλυσης επικίνδυνων σωματιδίων και ....
τοξικών ουσιών, κυρίως στη Δυτική Αττική, με τις δυνάμεις της Π.Υ. να επιχειρούν μέχρι και σήμερα, τέσσερις ημέρες μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Η Περιφέρεια Αττικής, επίσης, προχωρά άμεσα, «με αποκλειστικό της γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος», στις εξής ενέργειες:

1. Στη μέτρηση των εκλυόμενων σωματιδίων και τοξικών ουσιών, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

2. Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού, άμεσου ή απλού συνεργού για παράνομες και αυθαίρετες πράξεις από τις οποίες προέκυψε κίνδυνος για τους πολίτες, υποβάθμιση και μόλυνση του περιβάλλοντος.

Επισημαίνεται ότι, ήδη η Περιφέρεια Αττικής έχει καταβάλει πάνω από 40 χιλιάδες ευρώ για να συνδράμει την Πυροσβεστική με υδροφόρες και ειδικά μηχανήματα και έχει ζητήσει τις απόψεις ειδικών επιστημόνων, γιατρών και περιβαλλοντολόγων, για τις επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και για περαιτέρω ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: