Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Πάχτας “τρώει” Καμμένο. Αίρεται η ασυλία του. Τι θα γίνει με Άδωνι



Σύμφωνα με τα όσα προτείνει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προς την Ολομέλεια του Σώματος πρόκειται να αρθεί η ασυλία του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου ενώ ίσως κινδυνεύσει κι εκείνη του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη....

Αναλυτικά κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, αποφασίστηκαν εξής:
-Για τον κ. Καμμένο κατά του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία μετά τα όσα είχε αναφέρει εναντίον του Δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα 8 μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπερ της άρσης ενώ η κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά ψήφισε «λευκό».
-Για τον κ. Γεωργιάδη εναντίον του οποίου κατέθεσε μήνυση ο κ. Καμμένος για συκοφαντική δυσφήμιση 4 μέλη ψήφισαν κατά της άρσης, 2  δήλωσαν «Παρών» και 2 υπερ της άρσης. Στην συνεδρίαση ο υπουργός Υγείας ζήτησε  να μην υπάρξει εισήγηση υπερ της άρσης της ασυλίας του υποστηρίζοντας ότι τα όσα είπε εντάσσονται στο πλαίσιο πολιτικής αντιπαράθεσης.
Τέλος, αναβλήθηκε η απόφαση για τον Γιώργο Σταθάκη του ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθεση που αφορά τα οικονομικά του Πανεπιστημίου Κρήτης, και αυτό γιατί ο βουλευτής εξήγησε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο τον έχει δικαιώσει και ζήτησε προθεσμία προκειμένου να προσκομίσει την απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: