Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Πάσχει από ανίατο κυβερνητισμό ο κυρ Φώτης. Απόψε έριξε γέφυρες και προς ΣΥΡΙΖΑΠρόθυμος για κυβερνητική συνεργασία ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο αποχώρησε προ τριετίας για να δημιουργήσει τη ΔΗΜΑΡ, εμφανίζεται ο Φώτης Κουβέλης...

Μιλώντας απόψε στο Action 24 προανήγγειλε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό (τον οποίο πέρσι υπερψήφισε, ως κυβερνητικός εταίρος) ενώ κάλυψε απόλυτα και το «προσκλητήριο αποστασίας» που απηύθυνε προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίπρας.
“Όχι δεν υπάρχει αποστασία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μία πολιτική παρέμβαση, ζητώντας τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να διαφοροποιήσουν τη στάση τους και να ενεργήσουν διαφορετικά», υπογράμμισε.
Και συνέχισε, τονίζοντας ότι  «τα λεγόμενα περί αποστασίας οδηγούν σε άλλους συνειρμούς και ουσιαστικά όταν αναδεικνύεται μία τέτοια πολιτική πρακτική – με την οποία διαφωνώ – από τη μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως αποστασία τότε , εξ αντικειμένου και πέρα από προθέσεις, διαμορφώνεται κλίμα για πραγματική ρευστοποίηση της πολιτικής ζωής”.
Και φθάνοντας στο κρίσιμο ερώτημα περί κυβερνητικής συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, το άφησε-ξεκάθαρα- ανοικτό: “Η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει τις μονοκομματικές κυβερνήσεις… Χρειάζονται στη χώρα μας κυβερνήσεις συνεργασίας. Εμείς το αποδείξαμε αυτό ως αναγκαιότητα τον Ιούλιο το 2012. Αλλά οι κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει να είναι ουσιαστικά συνεργατικές κυβερνήσεις, έτσι ώστε να μην έχουμε ούτε μονοκομματικές συμπεριφορές, αλλά και αυτό που παράγει η συνεργατική κυβέρνηση να αντανακλά στην ασκούμενη πολιτική”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: