Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Από αρχές Νοεμβρίου το επίδομα θέρμανσης - Ανέτοιμο το Υπ. Οικ.!

Ούτε καν η υπουργική απόφαση δεν έχει υπογραφεί

Ανέτοιμο είναι το υπουργείο Οικονομικών να εφαρμόσει τη ρύθμιση για το επίδομα θέρμανσης παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει οι επίσημες ανακοινώσεις. Και τούτο καθώς ούτε καν η σχετική υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί, ούτε η ηλεκτρονική σελίδα μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις έχει ανοίξει!....

Εν ολίγοις, οι υπηρεσίες της ΓΓΠΣ δεν έχουν λάβει καμία εντολή για να σχεδιάσουν τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή, και φυσικά οι δικαιούχοι θα περιμένουν ακόμα πριν τους επιτραπεί να υποβάλουν αίτηση. Να σημειωθεί, δε, ότι εκκρεμεί ακόμη και η τυπική έγκριση της τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εφαρμογή αναμένεται να ανοίξει σε περίπου 10 ημέρες. Μέχρι να γίνει η επεξεργασία των στοιχείων των δικαιούχων θα περάσουν πέντε ημέρες, με αποτέλεσμα η προκαταβολή να δοθεί στις αρχές Νοεμβρίου

Ανώτατο στέλεχος του υπ. Οικονομικών αναφέρει στην "Καθημερινή" πως όσοι δικαιούχοι καταναλωτές προμηθευτούν πετρέλαιο πριν ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή θα τους πιστωθεί κανονικά το ποσό στον λογαριασμό όταν ξεκινήσει η σχετική διαδικασία για τη χορήγηση του επιδόματος.

Την ίδια ώρα όμως μεγάλο αλαλούμ επικρατεί με τους ενοίκους των πολυκατοικιών, καθώς άλλοι δικαιούνται επίδομα και άλλοι όχι, με αποτέλεσμα οι διαχειριστές να είναι αντιμέτωποι με έναν μεγάλο γρίφο και να ζητούν ερμηνευτική εγκύκλιο από το υπουργείο.


Διαβάστε περισσότερα στο:www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: