Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η διπροσωπία του Αλέξη Τσίπρα

 
Όταν πριν δυο εβδομάδες η Δικαιοσύνη έκρινε ότι δεν πρέπει να προφυλακιστούν οι υπόδικοι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η αντίδραση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν η συνηθισμένη ακραία, ρητορεία....
Ο Αλέξης Τσίπρας ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες, δεν έκανε κάποια από τις γνωστές καταγγελτικές για την κυβέρνηση δηλώσεις του, δεν «πυρπόλησε» το κλίμα.
Αντιθέτως, επέδειξε μια πρωτοφανή για εκείνον και το κόμμα του πολιτική νηφαλιότητα, που έκαναν εντύπωση τόσο στο πολιτικό προσωπικό του τόπου όσο και σε όσους πολίτες μπορούν ν’ αντιλαμβάνονται τα δεδομένα.
Πραγματικό ιντερλούδιο ψυχραιμίας.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν ότι η στάση του Αλέξη Τσίπρα οφείλεται στην αλλαγή επικοινωνιακής πολιτικής, με στόχο να πείσει μεγαλύτερες μάζες της κοινωνίας, περί της σοβαρότητας που αντιμετωπίζει τα πολιτικά πράγματα.
Μόλις, όμως, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στην Αθήνα, ο κόσμος ξανάγινε μικρόκοσμος κι οι καρδιές  στενών του συνεργατών ξαναμπήκαν στις θέσεις τους.
Η ακραία ρητορεία επανήλθε, το ίδιο κι ο συνεχής ανούσιος καταγγελτικός λόγος.
Είναι προφανές τι συνέβη.
Ότι συμβαίνει κάθε φορά που ο Αλ. Τσίπρας επιχειρεί «άλματα» αδιανόητα για τη μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργούνται οι εσωτερικές αντιδράσεις κι αναταραχές.
Τα ίδια είχαν γίνει και με την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, τα ίδια με την επίσκεψή του στο άντρο του καπιταλισμού, το ΔΝΤ, τα ίδια μετά τις συναντήσεις του με τον Σόιμπλε, τα ίδια όταν φίλησε τον σταυρό του ρασοφόρου στον αγιασμό των σχολείων, τα ίδια οσάκις νομίζουν ότι η μετριοπάθεια τους αποξενώνει από τις γραμμές της…επανάστασης.
Πάμε, τώρα και στο πιο επίκαιρο.
Δηλαδή, το δημοσίευμα της «Αυγής», συμφώνως με το οποίο σχεδιάζεται προβοκάτσια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να τον εξοντώσουν.
Αυτό που αναφέρει για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων και άλλα παρόμοια με αυτά που αναφέρουν οι νεόκοποι σύμμαχοί τους για τους Ελοχίμ, τους Εβραίους και φυσικά τους…αεροψεκασμούς.
Στο δημοσίευμα, λοιπόν, με την υπογραφή «Ειδικός Συνεργάτης», αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από το Μέγαρο Μαξίμου, που έχει και την κάλυψη του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο οποίο περιλαμβάνεται η συστηματική παρακολούθηση των τηλεφώνων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στόχο να στοιχειοθετηθεί η σχέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οποιαδήποτε μορφής βία.
Είναι σαφές ότι το δημοσίευμα, έχει γραφεί από στελέχη ή συνιστώσες της Κουμουνδούρου. Στην διαπάλη τους για την επικράτηση.
Κι ο Τσίπρας, που δεν μπορεί να μη γνώριζε, μόλις πήρε «φωτιά» η επικαιρότητα εξ αυτού, έσπευσε να «αδειάσει» την εφημερίδα του κόμματός του.
«Δεν κάνουμε πολιτική με δημοσιεύματα», είπε και νόμισε ότι «καθάρισε».
Η ενέργεια, όμως, της Αυγής έριξε μπόλικο δηλητήριο στην πολιτική σκηνή.
Εκτός, αν έγινε σκόπιμα ή …προληπτικά….αφού ουκ ολίγες φορές η απλή συμπάθεια έχει γίνει έρωτας προς εστίες ανομίας, μπαχαλάκηδες, κουκουλοφόρους, καταληψίες, ακόμη και προς κατηγορούμενους ή καταδικασθέντες για τρομοκρατία.
Η διπροσωπία του Αλέξη Τσίπρα, πέραν πολλών άλλων που οφείλονται στο περιορισμένο πολιτικό του βεληνεκές, είναι σαφές ότι οφείλεται στο γεγονός πως είναι όμηρος των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, έστω κι αν αυτές επισήμως καταργήθηκαν.
Οι ακραίοι, άλλωστε, είχαν κι εξακολουθούν να έχουν τον πρωτεύοντα ρόλο εντός του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον, η εκλογική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ εν μια νυκτί, τον έχει καταστήσει πεδίο επιβίωσης για πολλούς.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, συνομιλεί καθημερινά με ακραίους οπαδούς της παρανοϊκής ψεκασμένης ακροδεξιάς, αλλά και με οπαδούς του πάλαι ποτέ διεθνισμού που ζουν κι αναπνέουν για να ζήσουν την παγκόσμια επανάσταση να ξεκινά από την Ελλάδα.
Η διγλωσσία κι η διπροσωπία είναι αναπόφευκτες.
GR POST &

Δεν υπάρχουν σχόλια: