Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

ΝΤΟΡΑ, ΑΛΕΞΗΣ, ΦΩΤΗΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ;

Πάνε να τελειώσουν τον Σαμαρά! Βγάζουν μπροστά τη Ντόρα σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας!

Σαμαράς τέλος!

Αυτό διαμηνύουν ακόμη και βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι βλέπουν τον σημερινό πρωθυπουργό να έχει την τύχη του ΓΑΠ ο οποίος εκδιώχθηκε από την εξουσία όταν τόλμησε να ψελλίσει τη λέξη δημοψήφισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες στήνεται ένα σκηνικό που ...
παραπαίμπει σε άνοιγα των ασκών του Αιόλου με υπαρκτά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα τα οποία θα αρχίσουν να κατακλύζουν επικοινωνιακά την κοινή γνώμη με απώτερο στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση. Στο κέντρο των σκανδάλων θα βρεθούν κορυφαίοι υπουργοί της κυβλερνησης, οι οποίοι εσπευσμένα επιχειρούν να αποδράσουν από την “γερμανική” αγκαλιά αναζητώντας πολιτική προστασία σε υπερατλαντικά συμφέροντα!

Την ίδια στιγμή κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ξεφύγει ακόμη και 4 μονάδες από την ΝΔ ενώ σαρώνει στην Α΄ και την Β΄ Αθήνας. Ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα σπεύδουν να στηρίξουν ανοιχτά πλέον το κόμμα της Κουμουνδούρου ενώ στη ΝΔ το πριόνισμα του Σαμαρά απειλεί το Μέγαρο Μαξίμου. Η πολιτική μοναξιά του πρωθυπουργού ανάγκασε τον Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου να βγει μπροστά με τις γνωστές δηλώσεις του στον BHMA FM για να εισπράξει σήμερα την απαξιωτική απάντηση της Ντόρας η οποία κάλεσε τον πρωθυπουργό να επιβάλει «σιωπητήριο» στον στενό συνεργάτη του Παναγιώτη Μπαλτάκο με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου για την τρόικα. Ο κ. Μπαλτάκος είχε δηλώσει τη Δευτέρα, μεταξύ άλλων, ότι το μνημόνιο είναι μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας.

Το κλίμα για τον πρωθυπουργό γίνεται ακόμη πιο βαρύ όταν ο Στουρνάρας αναγγέλει νέα δημοσιονομικά μέτρα-περικοπές συντάξεων κλπ-με την αιτιολογία ότι δεν πρόκειται για νέο Μνημόνιο αλλά για στοχευμένες περικοπές, οι οποίες στο τέλος θα καταλήξουν να αφορούν όλους μας. Η κοροιδία του τλαντούχου Στουρνάρα την στιγμή που ο ίδιος είναι ανίκανος να μαζέψει μισό ευρώ από την λίστα Λαγκάρντ-την οποία έφερε στην Ελλάδα για να την συρταρώσει-δεν έχει προηγούμενο. Η πολιτική του Στουρνάρα είναι εχθρός της ανάπτυξης-ειδικά με την χυδαία φορολογία-την ίδια ώρα που οι ανίκανοι υπουργοί αρνούνται να πειράξουν το αδηφάγο Δημόσιο των κρατικοδίαιτων κηφήνων.

Ο τολμητίας στην θεωρία Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στυλώσει τα πόδια του απέναντι στην ιερή αγελάδα του Δημοσίου με την πρόφαση ότι δεν του δίνουν στοιχεία οι συνάδελφοί του υπουργοί. Το ίδιο γελοίο επιχείρημα που χρησιμοποιούσε και ο παραλίας Ρουπακιώτης. Ο καιροσκοπισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι προκλητικός. Κατά τα άλλα φταίνει μόνο οι κακοί δανειστές. Ωραίο παραμύθι αλλά οι δράκοι ενδημούν στην ελληνική πλευρά η οποία 3 χρόνια τώρα είναι ανίκανη να κάνει μεταρρυθμίσεις στο κράτος τέρας που εγγράφει στα δημοτολόγιά του παιδάκια σαν την Μαρία του καταυλισμού. Ο Σαμαράς ζει για μια ακόμη φορά την πολιτική του αυτοεξορία εν μέσω ανικάνων υπουργών οι οποίοι έχουν για μια ακόμη φορά βουτήξει στην μαλθακότητα του νεοπλουτισμού ανακαλύπτοντας νέους χορηγούς σε παλαιά επιχειρηματικά και εφοπλιστικά τζάκια. Η αναποτελεσματικότητα του κυβερνητικού έργου δίνει την ευκαιρία στην Ντόρα να βγει ακόμη πιο επιθετικά μπροστά υποστηρίζοντας τα αυτονόητα:«Σήμερα μας πιέζει η τρόικα να κάνουμε κάποια πράγματα, η τρόικα δεν μας πιέζει και να κάνουμε 1.000 πράγματα και δεν τα κάνουμε επειδή δεν μας πιέζει. Να γράψουμε το δικό μας μνημόνιο (...) φτάνουμε κοντά στο λιμάνι με τεράστια προσπάθεια του ελληνικού λαού. Χρειάζεται ουσιαστικότατη πολιτική διαπραγμάτευση»


ΝΤΟΡΑ, ΑΛΕΞΗΣ, ΦΩΤΗΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Μάλιστα η αισθητή πλέον απειλή της Ντόρας η οποία βγαίνει δυναμικά μπροστά ανάγκασε έναν παλιό φίλο του Αντώνη Σαμαρά και ορκισμένο εχθρό της Ντόρας, τον δημοσιογράφο Βασίλη Ζήση να της επιτεθεί μέσα από το antinews.


Θυμάστε πριν από λίγες ημέρες τη Ντόρα που δήλωνε ότι «είμαι πεισματάρα και θα παλέψω για να γίνω πλειοψηφικό ρεύμα», με αποτέλεσμα πολλοί να αναρωτηθούν αν την βάρεσε στο κεφάλι η πολιτική μοναξιά εκεί στη ΝΔ;  Κάθε άλλο παρά …”κουζουλάθηκε” έλεγαν τότε στενοί συνεργάτες της. Και εξηγούσαν ότι η αναφορά της σε «πλειοψηφικό ρεύμα» αφορούσε την πάγια θέση της για την αναγκαιότητα ευρύτερης σύνθεσης των πολιτικών δυνάμεων, ειδικά σε μια εποχή σαν τη σημερινή, “αντί να σκοτώνονται τα κόμματα μεταξύ τους”.

Με άλλα λόγια πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης, που έλεγε και το παλιό τραγουδάκι των Olympians. Ο Αλέξης και οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις με τις οποίες η Ντόρα θέλει να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα. Για να ανατρέψουν την σημερινή κυβέρνηση – δηλαδή τον προαιώνιο εχθρό της Αγίας Οικογένειας, τον Σαμαρά – και να σχηματισθεί μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με δυνάμεις από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΗΜΑΡ κλπ.

Δεν το πιστεύετε; Και όμως είναι αλήθεια. Λες και δεν κατάλαβαν η κ. Ντόρα και ο μπαμπάς της, που κρύβεται πίσω από όλα αυτά, ότι ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε οριστικά στην οικογένειά τους την πόρτα. Λες και πρέπει κάθε τρεις και λίγο να βλέπουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος να μας το παίζουν σωτήρες της Ελλάδας.

Με μια έννοια τα πράγματα είναι …απλά. Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει πλέον ότι δεν θα κυβερνήσει. Όχι μόνον δεν μπορεί να ξεπεράσει τη ΝΔ του Σαμαρά, παρά τα σκληρά μέτρα που αναγκάσθηκε να πάρει, αλλά και όταν το καταφέρνει σε κάποιο γκάλοπ οι διαφορές είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να πείσει ευρύτερες μάζες και η μεγαλύτερη απόδειξη γι αυτό είναι η κόπωση του μαζικού κινήματος όπως δείχνουν όλες οι κινητοποιήσεις. Που να βρίσκεται  άραγε εκείνη η μεγάλη λαϊκή έκρηξη που υπόσχονταν για τον Σεπτέμβριο; Έτσι οι ελπίδες του Τσίπρα να κυβερνήσει κρέμονται πλέον από την …Αγία Οικογένεια και την εκ των έσω υπονόμευση του Σαμαρά.

Θυμάσθε τις έντονες αντιδράσεις ορισμένων στη ΝΔ για την θεωρία των «δύο άκρων»; Δεν ανήκαν μόνο στον κύκλο της Αγίας Οικογένειας που της χαλούσε την σούπα, αλλά προέρχονταν και από το λεγόμενο στρατόπεδο των “καραμανλικών” , όπως ο περίφημος Αντώναρος  που ήταν πάντα υπέρ των συναινετικών λύσεων. Θα θυμάσθε εξάλλου τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη που στις αρχές Σεπτεμβρίου έθεσε από το  twitter το συγκλονιστικό ερώτημα «Τί έρχεται το Νοέμβριο;».

Δεν ξέρουμε τι θα έρθει τον Νοέμβριο και αν εννοεί μια κυβέρνηση μεγάλης συνεργασίας. Να μην ξεχάσουμε επίσης ότι και ο Αντώναρος την προηγούμενη Κυριακή έγραφε στο twitter ότι κάτι θα γίνει τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Η μία πέρασε Ευάγγελε, να περιμένουμε τις άλλες δύο ή να περάσουμε ήσυχα το τριήμερο;

Προφήτες δεν είμαστε για να ξέρουμε τι θα συμβεί. Αυτό που γνωρίζουμε σχεδόν μετά βεβαιότητας είναι ότι αν ο Αντώνης Σαμαράς  «πιάσει» τον Δεκέμβριο, με πλεόνασμα και χωρίς νέα μέτρα, τότε δεν θα μπορεί να τον …πιάσει κανένας. Θα ακολουθήσει η ελληνική προεδρία στην ΕΕ, η αποχώρηση της Τρόϊκας με την λήξη του Μνημονίου και η απελευθέρωση της κυβέρνησης Σαμαρά για να εφαρμόσει τις δικές της πολιτικές.

Γι αυτό βλέπουμε να προκαλείται όλη αυτή η πολιτική αστάθεια αυτές τις ημέρες. Για παράδειγμα, τον ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την συγκυβέρνηση με τα υποβρύχια, τη Ντόρα και την οικογένεια της να μας τρελαίνουν στις δηλώσεις και το ίδιο να κάνουν οι γνωστοί αντιφρονούντες της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ. Ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει τώρα.

Θα θυμάστε άλλωστε τον κυρ Φώτη να δηλώνει επανειλημμένως ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να αλλάξει από αυτήν την Βουλή χωρίς να γίνουν εκλογές (στις οποίες δεν θα εκλεγεί σχεδόν μετά βεβαιότητας). Την θέση του αυτή υιοθέτησε πρόσφατα και ο κ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ οπότε τι χρεία άλλων αποδείξεων έχουμε;

Έχουμε γράψει και άλλη φορά ότι τα υλικά της αποστασίας είναι παλαιά και δεν υπάρχει καμία φαντασία στη συνταγή. Ο κυρ Φώτης, αποτελεί το νέο «μάστερ σεφ» της διαπλοκής με τις προτροπές, γνωστών αρχιμαγείρων της πολιτικής.

Η οικογένεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έχει την πρωτοκαθεδρία και πως θα γινόταν αλλιώς, αφού στόχος είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Οι παλαιές αγάπες δεν ξεχνιούνται και κυοφορούνται σχέδια για ανατροπές στο πολιτικό σύστημα, ανεξάρτητα εάν η κατάληξη θα είναι επιτυχής για τους μαγείρους.

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι υπάρχει ανοικτή γραμμή του Κουβέλη με το μητσοτακαίϊκο, αλλά και ότι ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος του, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, συνδέεται με την κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, την Αλεξία.

Θυμάστε που γράφαμε ότι το καλοκαίρι όταν αποχώρησε από την συγκυβέρνηση ο Κουβέλης είχε επιδιώξει να πείσει για πρωθυπουργό τον πρώην δικαστικό και πρώην Πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένου. Δεν του έκατσε τότε του κυρ Φώτη, καθώς ο Πικραμμένος αρνήθηκε.

Προσέξτε κι αυτό: «Στην πολιτική ελάχιστα πράγματα αποκλείονται. Και η πιθανότητα μιας μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μέσα σ΄ αυτά. Θα πρέπει όμως να σας πω ότι πήραμε μαθήματα από τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Η προγραμματική συμφωνία θα είναι πλέον για μας όρος απαράβατος. Όχι γενικότητες και εκθέσεις ιδεών αλλά σχέδιο, με χρονοδιαγράμματα και στόχους. Κι εκεί φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, για να συνεργαστεί μαζί μας, θα χρειαστεί να εγκαταλείψει τους σημερινούς του προσανατολισμούς, που είναι έξω από τη δική μας πολιτική σκέψη και τις πολιτικές του πρακτικές, με τις οποίες εμείς δεν έχουμε καμιά σχέση. Είναι εφικτό; Για την ώρα όχι!»

Αυτή την απάντηση έδωσε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης, στην ερώτηση αν θα συνεργάζονταν με τον ΣΥΡΙΖΑ για σχηματισμό κυβέρνησης. Ήξεις αφήξεις, αλλά στην ουσία η ΔΗΜΑΡ βλέπει πλέον με καλό μάτι μια συνεργασία με τον Τσίπρα.

Κι αναρωτιόμαστε. Αν αυτό δεν είναι πολιτικός καιροσκοπισμός τότε τι είναι; Μέχρι πριν από τρεις μήνες η ΔΗΜΑΡ συνεργάζονταν με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στο κόμμα του κ. Κουβέλη ήταν λάβροι κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλαξε τώρα και φλερτάρουν με την Κουμουνδούρου;

Αλλά έχουμε και μια απορία. Όσοι εντός της δεξιάς παράταξης εξυφαίνουν σενάρια αποστασίας και αποσταθεροποίησης έχουν καταλάβει τι πάνε να κάνουν; Δηλαδή θα σχηματίσουν κυβέρνηση με τον… υποψήφιο για πρόεδρο της ΕΕ, κ. Τσίπρα και τα ακροαριστερά του γιουσουφάκια τύπου Διαμαντόπουλου;

Μήπως μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης θα κάνουν και… ειδικά δικαστήρια κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως άλλωστε θέλει ο Τσίπρας;

Μήπως να μας πουν όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι σωτήρες ποιον θα ορίσουν για πρωθυπουργό; Διότι ακούγονται πολλά τα οποία και που τα ακούμε μας πιάνει τρέλα. Ακόμη και ο… Σημίτης που λέει ο λόγος είναι καλύτερος από τα πρόσωπα που χτίζουν πρωθυπουργικό προφίλ και την έχουν στημένη στον Σαμαρά ο οποίος τους έχει κάνει ανθρώπους.

Και τέλος, μήπως να μας πει η Αγία Οικογένεια που σχεδιάζει τέτοιες εκτροπές, πώς θα ελέγξει στη συνέχεια τους δεξιούς ψηφοφόρους; Διότι μια σύμπραξη με τον Τσίπρα θα σημάνει τη διάλυση της ΝΔ και να μας το θυμηθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: