ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΙ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΨΥΧΙΚΟ

Aπό την Ιόλη Πιερίδη
Οι περίοικοι της βίλας στο Παλαιό Ψυχικό, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που έβλεπαν στα μάτια τους νωρίς το βράδι του περασμένου  Σαββάτου. Τέσσερις αρχηγοί ελληνικών κομμάτων θα περνούσαν το κατώφλι της βίλας πασίγνωστου επιχειρηματία σε μια συνάντηση που πολλοί την θεωρούν κομβικής συμασίας για τις πολιτικές εξελίξεις που θα αρχίσουν να ξετυλίγονται μπροστά μας....

Χαρακτηριστικό των μέτρων προφύλαξης της βραδιάς ήταν το γεγονός ότι ζητήθηκε από τους προσκεκλημένους-εκτός τους 4 αρχηγούς και άλλα 3 πολύ γνωστά πολιτικά πρόσωπα-να αφήσουν τα κινητά τους στα αυτοκίνητα.
Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις παρακολουθήσεις Ευρωπαίων πολιτών από την NSA και τα οποία προκάλεσαν την τηλεφωνική επικοινωνία των Ολάντ-Ομπάμα είχαν ληφθεί σοβαρά υπόψη από τον Έλληνα επιχειρηματία που έκανε το κάλεσμα.
Ο τελευταίος δεν έκρυψε ποτέ τις πολύ καλές προσβάσεις του στα κρίσιμα επιτελεία της υπερατλαντικής συμμάχου που επηρεάζουν τις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις.
Θα έπαιρνε τον λόγο καλωσορίζοντας τους καλεσμένους του
-Αφού σας ευχαριστήσω που ήλθατε, θα σας περιγράψω πως έχουν σήμερα τα πράγματα με την Ελλάδα. Όπως έχετε παρακολουθήσει από τα ΜΜΕ, η Γερμανία πριν λίγες ώρες γκρέμισε ένα τείχος πιο τρομακτικό από εκείνο του Βερολίνου.
Eκείνο που είχε στήσει απέναντι στην προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ένωση. Η Μέρκελ που μέχρι πρότινος θεωρούσε θέμα ταμπού ακόμη και την συζήτηση για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε αίφνης της ανοίγει διάπλατα τις πόρτες. Η κίνηση αυτή της Μέρκελ δεν είναι παρά μια επιθετική κίνηση απέναντι στην επιλογή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Σαμαρά να γυρίσει την πλάτη του στην Μέρκελ και να αναζητήσει συμμάχους στους δικούς μας-τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Παρότι η ελληνική διπλωματία εμφανίζονταν επί σειρά ετών υπέρμαχος της εισόδου της Τουρκίας στην Κοινότητα, το  tιming της κίνησης Μέρκελ κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Η Μέρκελ αγκαλιάζει και επίσημα την Τουρκία στέλνοντας σήμα σε Αθήνα-Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψει να βρεθεί εκτός στην μοιρασιά των δις από τα πλούσια ελληνικά κοιτάσματα. Έτσι αγακαλιάζει τη Τουρκία για να την χρησιμοπιήσει σαν το μακρύ γερμανικό χέρι στην περιοχή ενώ πιστεύει ότι μαζί με την Τουρκία θα συνταχθούν και οι περισσότερες μουσουλμανικές χώρες εκτός τις παραδοσιακές φίλες μας όπως είναι η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία.
Όσο αφορά την κρίση στην Ελλάδα, στόχος της Μέρκελ είναι, θα έλεγα, μια αιωνόβια λιτότητα για τον ελληνικό λαό. Οι Γερμανοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι μια βαθιά διεφθαρμένη χώρα μόνο που σ΄αυτόν τον χαρακτηρισμό αποδίδουν ίσες ευθύνες στον κρατικό μηχανισμό αλλά και στους πολίτες. Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα έχει έναν βαθιά διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό-αποτέλεσμα του οποίου είναι και η περιπέτεια της μικρής Μαρίας που αυτές τις ώρες κάνει τον γύρο του κόσμου-μόνο που δεν μπορούμε να βάζουμε και τους πολίτες στην ίδια ζυγαριά. Οι πολίτες άλλωστε έχουν τιμωρηθεί όλο αυτό το διάστημα πολύ πιο σκληρά από κάθε άλλον πολίτη Ευρωπαικού κράτους. Το ότι ο παρακρατικός διεφθαρμένος μηχανσμός παραμένει ανίκητος αυτό οφείλεται ξεκάθαρα στις κυβερνήσεις και πιο συγκεκριμένα στους υπουργούς και τα στελέχη των υπουργείων.
Όπως έχουν τα πράγματα και η νέα γερμανική κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα. Ξεχάστε το κούρεμα του χρέους, ξεχάστε το εύκολο χρήμα. Το πλεόνασμα του Στουρνάρα θα γυρίσει μπούμεραγκ στη χώρα γιατί όπου νάναι οι Γερμανοί θα που «ορίστε μπορείτε να ζήσετε και μόνοι σας, χωρίς δανεισμό. Συνεχίστε έστι και σιγά σιγά θα μειώνεται και το χρέος σας...»
Αυτή θα είναι η οδηγία και της νέας γερμανικής κυβέρνησης. Κανείς από μας εδώ δεν πιστεύει ότι στον ελληνικό λαό αξίζει ένα Ολοκαύτωμα. Σας μεταφέρω λοιπόν την πρόταση των Αμερικανών φίλων μας η οποία δεν είναι άλλη από την έξοδο από την ζώνη του Ευρώ και την σύνδεσή της νέας δραχμής με το δολάριο. Ακόμη και όσα πέρασε ο λαός της Αργεντινής δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά που περιμένουν τους Ελληνες πολίτες εάν εξακολουθήσουμε να υπομένουμε ως ευρωλιγούρηδες τα δεινά του ευρώ. Από σήμερα κιόλας πρέπει να ξεκινήσει μια εκστρατεία κατά του ευρώ και υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη....»
Οι καλεσμένοι του τον άκουγαν σιωπηλοί και είναι αλήθεια ότι εγκατέλειψαν την βίλα εξίσου προβληματισμένοι με την ώρα που περνούσαν το κατώφλι τους. Κι αυτό παρότι συμφωνούσαν σχεδόν απόλυτα μαζί του,ιδιαίτερα οι πολιτικοί έτρεμαν στην ιδέα των νέων δεινών που περιμένουν τους Έλληνες όποιο σενάριο και να επιλέξουν. Απλά οι ίδιοι πίστευαν πως η έξοδος από το ευρώ θα κάνει πιο σύντομο το μαρτύριο του λαού μας....