Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Για αποπροσανατολισμό των πολιτών και λόγω υψηλών ποσοστών οι διώξεις κατά ΧΑ



Κόλαφο για την κυβέρνηση αποτελούν τα στοιχεία των δύο δημοσκοπήσεων που είδαν χθες τη νύχτα το φως της δημοσιότητας. Είναι πασιφανές πώς οι κατηγορίες σε βάρος της Χρυσής Αυγής δεν στέκουν στη συνείδηση των πολιτών, που πιστεύουν ακράδαντα πώς η όλη επιχείρηση μεθοδεύτηκε αφενός γιατί ο Λαϊκός Σύνδεσμος συγκέντρωνε πλέον μεγάλα ποσοστά, «χτυπώντας» στα ίσια την ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τα μέτρα που έρχονται....

Από το κομμάτι των δημοσκοπήσεων τόσο της MRB για το enikos όσο και της GPO για το Mega που επικεντρώθηκαν στη Χρυσή Αυγή διαπιστώνει κανείς πως ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, παρά τον «καταιγισμό» της παραπληροφόρησης, διαφωνεί με τις συλλήψεις της ηγεσίας και των μελών του κόμματος και τηρεί ισχυρή στάση αμφιβολίας γύρω από τις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κόμματος ως «εγκληματική οργάνωση». Βλέπει δηλαδή τις συλλήψεις ως πολιτικές διώξεις.
Στην έρευνα της MRB το 63,5% των ερωτηθέντων κρίνει ότι οι διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής έγιναν για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από τα οικονομικά προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ το 50,7% επισημαίνει πώς οι διώξεις έγιναν γιατί συγκέντρωνε υψηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.
Το 20% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χ.Α., ενώ ένα 31,1% των πολιτών έχει την άποψη ότι το κόμμα είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα το οποίο απλά έχει ακραίες θέσεις.
Το 42% δε των πολιτών πιστεύει πώς οι έως τώρα αποδείξεις και τα στοιχεία αφήνουν αρκετές αμφιβολίες για την ορθότητα της απόφασης ως προς τις συλλήψεις των στελεχών της Χ.Α.
Στα κυριότερα αίτια για την άνοδο της Χρυσής Αυγής αναφέρεται πρώτα η οικονομική κρίση και ακολουθεί η απαίτηση προς την κυβέρνηση να αποδοθεί δικαιοσύνη για το παρελθόν.
Είναι εμφανές πώς η καμπάνα χτυπάει κυρίως για το συνεταίρο του κ. Σαμαρά, τον Ευ. Βενιζέλο, καθώς το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τη χώρα τα χρόνια της διακυβέρνησης του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μείωση των ποσοστών του στις δημοσκοπήσεις.
Αντίστοιχη εικόνα στην κοινωνία για τη Χ.Α. καταγράφει και  η έρευνα της GPO, με μικρό ποσοστό των πολιτών μεν, ωστόσο υπαρκτό, να θεωρεί αδικαιολόγητη τη σύλληψη των Χρυσαυγιτών και να κρίνει αρνητικά τη σύλληψη της ηγεσίας του ακροδεξιού μορφώματος.
Συγκεκριμένα, στη ερώτηση πώς κρίνετε τη σύλληψη των ηγετών της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» ένα 18,8% την κρίνει αρνητικά, ενώ το 19,9% κρίνει αδικαιολόγητη τη σύλληψη των ηγετών της Χ.Α.
Πρόκειται για υψηλά ποσοστά αν αναλογισθεί κανείς την καθημερινή πλύση εγκεφάλου που κάνει στους πολίτες η κυβέρνηση με μπαράζ δημοσιευμάτων και ρεπορτάζ στα συστημικά ΜΜΕ.
Το συμπέρασμα λοιπόν από τις δύο δημοσκοπήσεις είναι πώς δεν της «βγαίνει» της κυβέρνησης η επιχείρηση κατά της Χρυσής Αυγής, γιατί απλά οι πολίτες έχουν ξεκάθαρα στο μυαλό τους τις προθέσεις της. Που δεν είναι άλλες από το να ανακόψουν την πορεία της Χ.Α. και να στρέψουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης πέραν από την οικονομική κρίση και τα μέτρα που έρχονται.
Χωρίς νέο μνημόνιο, ο προϋπολογισμός του κ. Στουρνάρα για το 2014 προβλέπει νέα μέτρα ύψους 6 δις ευρώ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: