Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Το μεγάλο ξεβράκωμα



Γράφει το Παρατηρητήριο του Lykavitos.gr Ξεβρακώθηκαν (ελπίζω όχι τσάμπα} καμιά εικοσαριά  βουλευτές της Ν.Δ  και  δύο  του  ΠΑΣΟΚ υπογράφοντας  τη  γνωστή  τροπολογία  για  τα...

φωτοβολταϊκά  που επιτρέπει σε Κοπελούζο  και Παναγάκο  να  τα παίρνουν και με τα  δυο χέρια από το Δημόσιο.
Και επιδότηση για εργοστάσιο  κατασκευής  φωτοβολταϊκών, που έγινε τάχα μου στην Πάτρα  για να  ενισχυθεί  η Περιφέρειας και τριπλάσια τιμή αγοράς της κιλοβατώρας. Η ρύθμιση είναι προκλητική και στα δύο σκέλη.
 Ή μάλλον δείχνει  πως το Δημόσιο  έχει ανοίξει τα σκέλη του στη διαπλοκή.  
Τα  εργοστάσια κατασκευής Πάνελ για τα φωτοβολταϊκά, έχουν εγκαταλειφτεί στην Ευρώπη αφού τα παράγουν οι Κινέζοι και τα πωλούν μία δεκάρα.
 Όσο για την τιμή αγοράς της μεγαβατώρας, αυτή είναι στα 95 και όχι τα 350 ευρώ που χαρίζονται στον κ. Δημητράκη και στον άλλο κύριο.  Δεν πρόκειται για  Fast  track επένδυση αλλά Fast track λεφτά στις τσέπες καλοραμμένων κουστουμιών που κάποιοι τα αγόρασαν (ξέρω εγώ!) ως μεσήλικες.
Ξεβρακώθηκαν όμως και τα ΜΜΕ  για λογαριασμό των ανταγωνιστών, δηλαδή του Περιστέρη και του Μυτιληναίου, με αποτέλεσμα να γεμίσουν οι εφημερίδες με ανυπόγραφα τρίστηλα για την τροπολογία.
Μέχρι η “Αυγή” βγήκε στο κλαρί, σαν την περιστέρα που είχε δείξει εντυπωσιακό ντεκολτέ, πρόσφατα στο Ηρώδειο. Ας μη κοροϊδευόμαστε: οι μεν και οι δε ξεβρακώνονται στα μαρμαρένια αλώνια της διαπλοκής.
Δύο επιχειρηματικά στρατόπεδα συγκρούονται για το ποιο θα γδύσει για φουσκωμένες ταρίφες τη χρεωκοπημένη ΔΕΗ. Είναι η μοναδική περίπτωση μονοπωλιακού προμηθευτή ρεύματος, ανά τον κόσμο, που μπαίνει μέσα!
Το ξεβράκωμα και ο καυγάς για τα φράγκα, γίνονται ξεδιάντροπα σε μία χώρα όπου οι δείκτες φτώχιας είναι πιο φουσκωμένοι και από την τιμή μεγαβατώρας, θα εισπράξουν οι δύο προστατευόμενοι από το σύστημα επιχειρηματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: