Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη Αζάζ, μόλις πέντε χλμ από τα τουρκικά σύνορα

Πολεμικά αεροσκάφη, που αναγνωρίστηκαν ως ρωσικά, βομβάρδισαν την Παρασκευή (27/11) την πόλη Αζάζ στη Συρία, σε απόσταση μόλις πέντε χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα....

Η επίθεση, εφόσον επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, πραγματοποιήθηκε λίγα μόλις 24ωρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά, ενέργεια που προκάλεσε μεγάλη κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.
Σύμφωνα με το βρετανικό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα ρωσικά αεροσκάφη χτύπησαν την πόλη Αζάζ, μόλις πέντε χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.
Ρωσικά αεροσκάφη επιχείρησαν και την Πέμπτη (26/11), βομβαρδίζοντας την πόλη Σαρακέμπ, στην επαρχία Ιμπλίμπ, κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να δρουν στην περιοχή παρά το συμβάν με το αεροσκάφος και τις σαφείς προειδοποιήσεις της Τουρκίας για μία περιοχή, στην οποία κατοικούν τουρκογενείς ομάδες, οι οποίες αντιτίθενται στην κυβέρνηση του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: