Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Ο… ελέφαντας (Γερμανία) μπήκε στο δωμάτιο του πολέμου με τους τζιχαντιστές


Ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ ήταν όσο πιο προσεκτικός μπορούσε, η Ιστορία ωστόσο… κοντοστάθηκε απόψε, στο άκουσμα της είδησης της περισσότερο ενεργής στρατιωτικά εμπλοκής της Γερμανίας στη μάχη κατά της παγκόσμιας απειλής των τζιχαντιστών....

Ο Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης που… κάνει κουμάντο στην Ευρώπη, θέλησε να αποφορτίσει το “πράσινο φως” που άναψε η Άνγκελα Μέρκελ για στρατιωτική εμπλοκή της Γερμανίας στη μάχη κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, η απόφαση ωστόσο έχει τη σημειολογία της, έστω και με τον μανδύα της υποστηρικτικής δύναμης.
Οι ίδιοι οι Γερμανοί αλλά και… η υπόλοιπη ανθρωπότητα, ένα θεματάκι το έχουμε κάθε φορά που γερμανικές στρατιωτικές δυνάμεις βγαίνουν εκτός συνόρων, η ανατριχίλα ωστόσο δεν έχει στην προκειμένη περίπτωση αρνητικό πρόσημο.
Η ισχυρότερη χώρα της Ενωμένης Ευρώπης, εκείνη που κατάφερε να βγει νικήτρια από τον οικονομικό πόλεμο που ξεκίνησαν οι Αμερικανοί με την σχεδιασμένη χρεοκοπία της Lehman Brothers το 2008, ανήκει στην κατηγορία εκείνων που, όσο και να… απεχθάνεσαι, τις θέλεις στο πλευρό σου. Επειδή τις χρειάζεσαι.
Το δε αποτύπωμα του μηνύματος που έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ με την απόφασή της αυτή, έχει μια ακόμη, διπλή απόχρωση. Κλείνει το μάτι στον Βλαντιμίρ Πούτιν, στρατηγικό σύμμαχο της Γερμανίας στον ενεργειακό τομέα, και από την άλλη… κουνάει το δάχτυλο στον (σουλτάνο) Ερντογάν, που δεν μοιάζει και τόσο… φανατικός πολέμιος των τζιχαντιστών.
Ο ελέφαντας μπήκε στο δωμάτιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: