Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Νεκρός ναυτεργάτης από πυρκαγιά στο High Speed 5Μεγάλη φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας σε πλοίο που βρισκόταν αγκυροβολημένο στη Δραπετσώνα.

Τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  εντόπισαν ένα άτομο νεκρό στο εσωτερικό του πλοίου....


Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 40χρονο, μέλος του πληρώματος.

Το πλοίο στο οποίο ξέσπασε η πυρκαγιά είναι το High Speed 5 στο οποίο γίνονταν εργασίες επισκευής.

Στο σημείο βρέθηκαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετείχε και ένα πλοιάριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, την οποία οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν λίγες ώρες αργότερα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε εξωτερικά του πλοίου, από την πλώρη, κατά τη διάρκεια εργασιών με βαρεού τύπου οξυγονοκόλληση.

Όπως αναφέρει στο newpost ο πρόεδρος του Σωματείου Μεταλλεργατών, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, υπάρχουν αναφορές για μία έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η πλοιοκτήτρια εταιρεία, με την οποία επιβεβαιώνει ότι νεκρός είναι ο ηλεκτρολόγος του πλοίου.

    Η HELLENIC SEAWAYS ανακοινώνει ότι σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 και περί ώρα 13.30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πλοίο της HIGHSPEED 5, που βρισκόταν ελλιμενισμένο στην ναυπηγοεπισκευαστική περιοχή της Δραπετσώνας, εκτελώντας εργασίες μετασκευών και ετησίων επιθεωρήσεων.
    Κατά την διάρκεια του παραπάνω περιστατικού έχασε τη ζωή του ο Προϊστάμενος Ηλεκτρολόγος του πλοίου.
    Η εταιρεία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια της ζωής ενός μέλους των ναυτικών της και θα σταθεί δίπλα στην οικογένεια του εκλιπόντος.
    Η HELLENIC SEAWAYS συνεργάζεται με τις εμπλεκόμενες αρχές προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: