Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ο «κύριος 12%» είναι μόνον η αρχή


Είναι ίσως η πρώτη φορά στη ιστορία της χώρας που μια κυβέρνηση αποδομείται τόσο γρήγορα και το επόμενο διάστημα θα δουν το φως της δημοσιότητας κι άλλα σκάνδαλα των δήθεν αντιμνημονιακών που θησαύριζαν στις πλάτες του ελληνικού λαού....

Την σκληρή πραγματικότητα της εξουσίας ζει από προχθές ο ΣΥΡΙΖΑ. Της εξουσίας που τον χτυπάνε ακόμη και τα εκδοτικά συμφέροντα που μέχρι πρότινος τον έγλυφαν. Και είναι ίσως η πρώτη φορά στη ιστορία της χώρας που μια κυβέρνηση αποδομείται τόσο γρήγορα και το επόμενο διάστημα θα δουν το φως της δημοσιότητας κι άλλα σκάνδαλα των δήθεν αντιμνημονιακών που θησαύριζαν στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Η περίπτωση Κατρούγκαλου, όπως γράψαμε, δεν είναι η μοναδική. Ενώ και η περίπτωση του Βήματος που έκανε την αποκάλυψη δεν θα είναι η μοναδική. Να θυμίσουμε ότι το τελευταίο δίμηνο τέτοιο «λιβάνισμα» από τα συστημικά ΜΜΕ δεν είχε καμιά κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας νόμισε ότι βρέθηκε στη Γη της Επαγγελίας και η παρέα του πίστεψαν ότι θα έχουν ασυλία για πολύ καιρό. Τώρα αντιλαμβάνονται πώς είναι να πέφτεις από το ροζ συννεφάκι.
Ο «κύριος 12%» είναι μόνον η αρχή. Ακολουθεί ο «κύριος Μπροστάτζα», ο «κύριος εκατομμυριούχος» και όλοι οι κύριοι και κυρίες που το παίζουν έντιμοι και ηθικοί της αριστεράς.
Το Βήμα θα ακολουθήσουν κι άλλες εφημερίδες και Μέσα, ειδικά εκείνα που δεν εξαρτώνται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί απ’ ότι μαθαίνουμε το σύστημα Μαξίμου έχει κάνει «ντου» στις τράπεζες και στο ΣΔΟΕ και μαζεύει φακέλους προκειμένου να τους χρησιμοποιεί εκβιαστικά. Δηλαδή συγκεντρώνει στοιχεία για εκδότες, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους που είτε είναι υπερχρεωμένοι είτε έχουν κάνει κάποια «λαδιά» και εκβιάζει προκειμένου να πετυχαίνει καλής προβολής και ανεκτής κριτικής στο κυβερνητικό έργο.
Η περίπτωση της στροφής του «Βήματος» είναι απλή. Παλιές καραβάνες της πολιτικής στην οδό Μιχαλακοπούλου, προσκύνησαν για λίγο καιρό το σύστημα Τσίπρα, κατάφεραν να διευθετήσουν τα δάνειά τους και τώρα χτυπάνε κατά βούληση. Όσα μέσα δεν το έχουν κάνει ακόμη να ξέρετε ότι είναι σε εκκρεμότητα διαβουλεύσεις για τον δανεισμό τους ή για πιθανές εμπλοκές σε σκάνδαλα και σκανδαλάκια.
Είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντεπιτεθεί προκειμένου να καλύψει τους «Κατρούγκαλους» που έρχονται. Οι προειδοποιητικές βολές ήταν όταν «έδωσε στεγνά» τον Χαρδούβελη και στη συνέχεια τον Λαλιώτη και Βάσω Παπανδρέου. Χωρίς κανένα στοιχείο ενοχής τους, με μόνο σκεπτικό την έρευνα που πιθανότατα διεξάγεται, τους έδωσε βορά στο λαϊκό αίσθημα προκειμένου να καλύψει την ανέξοδη πολιτική του. Πληροφορούμαστε λοιπόν ότι σύντομα θα κάνει κι άλλες διαρροές κατά «αντιπάλων». Όχι τίποτε σκάνδαλα αλλά πιθανές έρευνες που διεξάγονται, κι όταν λέμε έρευνες εννοούμε τίποτε. Επειδή εκείνο που μένει, βεβαίως, είναι το «κρέμασμα στα μανταλάκια», στο Μαξίμου το ξέρουν το παιχνίδι και θα το παίξουν καλά. Και θα βγάλουν «στοιχεία» επί δικαίων και αδίκων ενώ πάντα θα υπάρχουν πρόθυμα ΜΜΕ να τα βγάλουν στη δημοσιότητα.
Ρωτάμε το Μέγαρο Μαξίμου με πλήρη συνέπεια λόγων: Θα βγάλουν και τα δύο σκάνδαλα με μαύρο χρήμα για τα οποία το antinews σας είχε προϊδεάσει; Θα πει κάποιος από το περιβάλλον Μαξίμου τι έγινε μέσα στη Βουλή με συγκεκριμένο στέλεχός του που έβριζε τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ όταν του παρέδωσαν ένα πόρισμα – φωτιά; Που τους έλεγε ότι «εγώ είμαι εξουσία και θα σας τελειώσω»;
Επίσης, θα βγάλει το Μαξίμου τον «καυτό φάκελο» που έφτασε στην Ηρώδου Αττικού πριν λίγο καιρό και έκτοτε αγνοείται; Πρόκειται για καραμπινάτες υποθέσεις που θα κάνουν πάταγο. Και δεν είναι απλές έρευνες, είναι τελειωμένα πορίσματα που μπορούν να κατατεθούν στον εισαγγελέα.
Ο κ. Τσίπρας τα έχει κάνει θάλασσα στο εξωτερικό και αυτό που πουλάει στο εσωτερικό είναι το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα». Και μπορεί ο ίδιος πράγματι να είναι τίμιος και να φαίνεται. Δε ρίχνει όμως και καμιά ματιά στο περιβάλλον του να δει τι παίζεται; Θέλει να μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της πρώτης κυβέρνηση της Αριστεράς που «βρομάει» σαν το πολυκαιρισμένο ψάρι;
Αν θέλει να έχει το ηθικό πλεονέκτημα, ας διώξει εκείνους που θα του κηλιδώσουν την κυβέρνησή του. Και το κυριότερο: Να δώσει εντολή να σταματήσουν οι «Γκεμπελίσκοι» που ετοιμάζονται να κρεμάσουν στα μανταλάκια αθώους ανθρώπους. Που θέλουν να ικανοποιήσουν το περί δικαίου αίσθημα δίνοντας στο λαό «θέαμα» που δεν στέκει. Αν έχουν στοιχεία ατράνταχτα ας τα βγάλουν, αλλά να βγάλουν κι εκείνων που βρίσκονται εντός της κυβέρνησης.
Ο ελληνικός λαός θέλει επιτέλους διαφάνεια. Δεν μπορεί να ακούει για 5, 10 και 20 εκατομμύρια σε λογαριασμούς που δεν δηλώθηκαν ποτέ και ταυτόχρονα να πιέζεται για να πληρώσει φόρους. Και δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να χρησιμοποιούν τη Δικαιοσύνη, το ΣΔΟΕ, τις τράπεζες κατά πώς τους συμφέρει, για να «εκτελέσουν συμβόλαια». Αν έχουν τα κότσια ας παίξουν με καθαρά χαρτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: