Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Απάντηση Δημάρχου Σαλαμίνας κας Ρούλας Νάννου στον τ. Δημάρχο Τσαβαρή !


Η χθεσινή ανακοίνωση του Δημ. Συμβούλου κ. Τσαβαρή μόνο οίκτο προξενεί.
Αν και χρημάτισε Δήμαρχος στον δύσμοιρο τούτο Δήμο, οι ισχύουσες διατάξεις του νόμου είτε του είναι άγνωστες είτε αποτελούν “ψιλά γράμματα” γι΄αυτόν.
Άλλως δεν δικαιολογείται η συνεχής αναφορά του στην Νομική Υπηρεσία τη στιγμή που ο νόμος άλλα ορίζει.....
Σύμφωνα με τον ΕΚΠΟΤΑ άρθρ.20 παρ.4,  “οι προσφορές που παρουσιάζουν αποκλίσεις από τους όρους και τις τεχνικές προδιαγραφές της προκήρυξης κρίνονται από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης.
Εάν οι παρουσιαζόμενες αποκλίσεις είναι ουσιώδεις τότε οι προσφορές απορρίπτονται ως απαράδεκτες. Αντίθετα δεν απορρίπτονται οι προσφορές εάν οι αποκλίσεις κρίνονται (από την Επιτροπή) ως επουσιώδεις”. 
Με τη διάταξη αυτή του νόμου, γίνεται αντιληπτό από τον καθένα μας ότι η κρίση για τις τυχόν αποκλίσεις εναπόκειται ρητώς στην αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης και όχι στη Νομική Υπηρεσία ή τη Δήμαρχο.
Προκαλεί δε ερωτηματικά η επιμονή του να ακυρώσει την κατακύρωση ενός άψογου διαγωνισμού σε προμηθευτή που προσέφερε τα ίδια προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη με πλήρη διαφάνεια από την κατά νόμο αρμόδια Επιτροπή τα μέλη της οποίας είναι Υπάλληλοι του Δήμου κι είχαν ορισθεί επί θητείας του.
Οι σφραγισμένες προσφορές ανοίγονται ενώπιον όλων των ενδιαφερομένων την ίδια στιγμή που υποβάλλονται, ελέγχονται και αξιολογούνται από την Επιτροπή η οποία και φέρει ακέραια την ευθύνη για την τυπική κατακύρωση του διαγωνισμού από τη Δήμαρχο στον μειοδότη, βάσει της σχετικής Γνωμοδότησης που η Επιτροπή παρέχει στη Δήμαρχο. Οποιαδήποτε παρέμβαση τρίτου είναι απαράδεκτη και παράνομη.
Τυχόν εμπλοκή της Δημάρχου θα συνιστούσε σκάνδαλο.
Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό ενώ όλες οι προσφορές πληρούσαν τις τεχνικές προδιαγραφές παρουσίαζαν επουσιώδεις αποκλίσεις και συνεπώς η Επιτροπή, ορθά πράττοντας, γνωμοδότησε με κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή, όπως ο νόμος ορίζει.
Στη συνεδρίαση της Ο.Ε. που εξέτασε την ένσταση ενός εκ των 3 διαγωνιζόμενων, μολονότι η έγγραφη γνωμοδότηση ήταν σαφής, εντούτοις και κατά παρέκκλιση της διαδικασίας κλήθηκε η Επιτροπή η οποία έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις.
Στις αιτιάσεις δε του κ.Τσαβαρή, η Επιτροπή απάντησε ρητά και κατηγορηματικά ότι αυτές είναι επουσιώδεις και δεν συνιστούν λόγο ακυρότητας.
Η προσπάθεια υποκατάστασης της Επιτροπής από άλλο Όργανο (Νομ.Υπηρεσία) παραβιάζει κατάφωρα το νόμο, κι ως εκ τούτου δεν είναι επιτρεπτό.  
Η σημερινή Δημοτική Αρχή, είναι αποφασισμένη να πατάξει τη διαφθορά όταν και όπου αυτή εντοπισθεί, διότι την θεωρούμε ως την κύρια αιτία της σημερινής τραγικής κατάστασης που όλοι βιώνουμε ως φορολογούμενοι πολίτες.
Εμείς σεβόμαστε όλες τις εκ του νόμου προβλεπόμενες γνωμοδοτήσεις των Οργάνων του Δήμου στον ίδιο βαθμό που σεβαστήκαμε και τις γνωμοδοτήσεις της Νομικής Υπηρεσίας που υπαγόρευαν την παραπομπή στον Εισαγγελέα του κ.Τσαβαρή και άλλων, για κακουργηματικές πράξεις που φέρεται να διέπραξαν κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, σε υποθέσεις οι οποίες επέφεραν μεγάλη οικονομική ζημία στο Δήμο, ύψους αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Εφόσον λοιπόν υπαινίσσεται παρανομία και δόλιες πράξεις και παραλείψεις, τον καλώ να πράξει κι αυτός το ίδιο, εδώ και τώρα.
Να αφήσει κατά μέρος τις φλυαρίες και τους υπαινιγμούς και να στείλει αμέσως την υπόθεση στον Εισαγγελέα. Καθαρές και ξάστερες κουβέντες.
Έτσι κάνουν οι έντιμοι και νομοταγείς αιρετοί που τιμούν τον όρκο που έδωσαν.
Εκείνο όμως που δεν μπορώ να παραβλέψω είναι ότι ενοχλείται πολύ με τα “Καθαρά χέρια” της σημερινής Δημοτικής Αρχής.  Γιατί άραγε ;
Σαλαμίνα 1/3/2015
Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας
Ισιδώρας Νάννου - Παπαθανασίου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βy Tasos Theocharis ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ Αναρτηθηκε στις 3/07/2015 11:15:00 π.μ.

Λεονταρισμοί από ένα πολιτικό …. « νάνο » !!

Το παίζει γίγαντας και αποκαλεί «πολιτικούς νάνους» τους πολιτικούς του αντιπάλους, ενώ στην πραγματικότητα ο ίδιος μας προέκυψε ένας «πολιτικός νάνος»!!
Ο λόγος φυσικά για τον ακατανόμαστο και την αείθη προχθεσινή δημόσια δήλωση του...
Τζάμπα μάγκας δηλαδή ο εκ Νικαίας ορμώμενος δημογέροντας, ο οποίος μετά την ήττα του στις τελευταίες εκλογές, σήκωσε ξανά τη σημαία της επανάστασης.
Στόχος του; … η ανάκτηση και πάλι της χαμένης ηγεμονικής του αυταρέσκειας.
Από τη μια στο παιχνίδι των εντυπώσεων .. η ειρωνεία και ο σαρκασμός, και από την άλλη η νοσταλγία για το παρελθόν, που όλο τ’ αναμασά ως μηρυκαστικό για να ικανοποιεί καλύτερα την ματαιοδοξία του, ένα παρελθόν γεμάτο από χαμένες ευκαιρίες, ανολοκλήρωτους πόθους και αποτυχημένες προσπάθειες, που επισκίαζαν τις λίγες λαμπερές στιγμές μιας αναπότρεπτης ολοκλήρωσης»,
Πολύ μπλογκο-γραφότατος, τάχαμου με βαρυσήμαντα άρθρα, να επιδιώκει με τις εκτός δημοτικού συμβουλίου παρεμβάσεις του, το μονοπώλιο της πολιτικοκοινωνικής ζωή του νησιού μας.
Φειδωλός, κατά την διάρκεια της παντοκρατορίας του σε άρθρα ή σε ανοιχτές συνεντεύξεις, Αφειδώλευτος σήμερα να απαντά επί παντός του επιστητού.
Χρησιμοποιεί πολεμικές ιαχές και γνωστές πολιτικές τακτικές για να περιγράψει την, κατά την άποψη του,
« φοβική άσκηση διοίκησης και διαχείρισης από αιρετούς «πολιτικούς νάνους» οι οποιοι αδυνατούν να ξεπεράσουν την αυτοδιοικητική τους ανεπάρκεια αλλά και την διοικητική τους ανυπαρξία».
Τι να πεί κανείς !!!, ….αυτό που ξαναζούμε σήμερα δεν είναι ούτε πρωτόγνωρο ούτε κάτι άγνωστο, είναι ένας βρώμικος πόλεμος ίδιος μ’ αυτόν που ζήσαμε κατά την διάρκεια της αλήστου μνήμης εποχής του Βαγγέλη Αγαπίου.
Και να σκεφτεί κανείς ότι είμαστε ακόμα στην αρχή.
Διαβάστε περισσότερα: http://psiliammos.blogspot.gr