Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ...

 
Το ραδιόφωνο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος χαρακτήρισε σήμερα «ήρωες» τους δράστες της πολύνεκρης επίθεσης στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό χθες Τετάρτη στο Παρίσι.«Οι ήρωες τζιχαντιστές σκότωσαν...
δώδεκα δημοσιογράφους και τραυμάτισαν περισσότερους από δέκα που εργάζονται στην εφημερίδα Σαρλί Εμπντό, για να πάρουν εκδίκηση για τον προφήτη Μωάμεθ», ανέφερε στο δελτίο του ο ραδιοφωνικός σταθμός αλ Μπαγιάν του ΙΚ, της οργάνωσης που ελέγχει μεγάλες εκτάσεις στο Ιράκ και τη Συρία.
Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή, μεταξύ των οποίων οκτώ συνεργάτες της εφημερίδας και δύο αστυνομικοί.
Το ραδιόφωνο του ΙΚ υπενθύμισε ότι η εφημερίδα «δεν σταμάτησε να υποτιμά τον προφήτη από το 2003», παραπέμποντας εμμέσως στη δημοσίευση των σατιρικών σκίτσων του Μωάμεθ.
Για την επίθεση αυτή καταζητούνται δύο αδέλφια, ο Σερίφ και ο Σαΐντ Κουασί. Ο πρώτος είχε καταδικαστεί το 2008 για συμμετοχή σε έναν πυρήνα που στρατολογούσε νέους για να πολεμήσουν στο Ιράκ. Σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα, ενώ πυροβολούσαν στα γραφεία της εφημερίδας οι δράστες φώναξαν «Πήραμε εκδίκηση για την προφήτη» και «Αλλάχου Άκμπαρ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: