Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ "Μαμά, πάρε με σπίτι και δεν θα ζητήσω φαγητό"

 
"Μαμά πάρε με σπίτι και σου υπόσχομαι ότι δεν θα σου ζητήσω ξανά φαγητό" είναι τα λόγια ενός κοριτσιού που μένει σε ένα παιδικό χωριό-οικοτροφείο στην Καλλιθέα και ικετεύει την μητέρα του κρατώντας την από την φούστα  για να την πάρει πίσω σπίτι....
 
"Μα δεν έχουμε φαγητό σπίτι" απαντά η μητέρα με την κόρη της να της ζητά επίμονα: "Μαμά πάρε με σπίτι και δεν θα πεινάσω ξανά. Στο υπόσχομαι!". 
 
Πρόκειται για μια ιστορία μιας Ελληνίδας μάνας, η οποία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στις καθημερινές ανάγκες του παιδιού της και επισκέπτεται το οικοτροφείο για να του δώσει όση στοργή και αγάπη μπορεί.
Και δυστυχώς η συγκεκριμένη ιστορία δεν είναι η μοναδική καθώς οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες.
 
Είναι στιγμές των δεκαετιών του '30, του '40 και του '50 που έφεραν την χώρα οι εγκληματίες πολιτικοί των κυβερνήσεων που έφεραν τα Μνημόνια. τότε που οι γονείς έστελναν τα παιδιά τους στα οικοτροφεία επειδεή δεν είχαν να τα θρέψουν...
 
Έκθεση της Unicef αναφέρει ότι πάνω από 600.000 παιδιά στην Ελλάδα υποσιτίζονται και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. 
 
Το φαινόμενο του υποσιτισμού είναι μια πραγματικότητα στην Ελλάδα, από την αρχή της κρίσης χρέους το 2010, αναγκάζοντας έναν αυξανόμενο αριθμό ατόμων να δίνουν μια καθημερινή μάχη για να φάνε. 
 
Σε αρκετά Αθηναϊκά προάστια όπως το  όπως το Κερατσίνι ,  τα Ταμπούρια , την Αγία Βαρβάρα ,το Περιστέρι και τα  Άνω Λιόσια , αλλά και τη Δυτική Θεσσαλονίκη και την Κρήτη υπάρχουν όλο και περισσότερες λυποθυμίες πεινασμένων μαθητών στις σχολικές αίθουσες.
 
Η είδηση έχει φτάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού οπού οργανισμοί όπως η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βόρειας Αμερικής προσπαθούν να σώσουν αυτούς που είναι στην πατρίδα. 
 
Πηγή: HuffingtonPost
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: