Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013

Γ.Βερνίκος: Θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά

  Με άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» υπό τον τίτλο «Όραμα για τον Πειραιά», ο γνωστός εφοπλιστής Γιώργος Βερνίκος προαναγγέλλει ουσιαστικά την υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία Πειραιά στις εκλογές του επόμενου Μαΐου. ...

Στο άρθρο του μάλιστα αποδίδει την υποψηφιότητα του σε όσους «έχουν αναφερθεί ευγενικά σε μένα, ζητώντας να διεκδικήσω τη Δημαρχία του Πειραιά», οι οποίοι κατά τον ίδιο «προφανώς λαμβάνουν υπόψη τους την επιχειρηματική παρουσία μου στον Πειραιά, την αυτοδιοικητική εμπειρία μου και την μόνιμη αγωνία μου να είμαι ενεργός πολίτης».
Στη συνέχεια ο Γ. Βερνίκος αφού ευχαριστεί όλους αυτούς, χαρακτηρίζοντας τιμητικές τις παραινέσεις τους, σημειώνει ότι δεν πιστεύει στους ήρωες, τους αλάθητους και τους μάγους και υπογραμμίζει : « Πιστεύω στη συστηματική προσπάθεια μιας ομάδας εμπνευσμένων ανθρώπων που έχουν όραμα και στόχους με τους οποίους συμφωνώ και έχουν την ικανότητα να συνεγείρουν συνειδήσεις».
Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται στη συμμετοχή του σε διάφορες κινήσεις και χώρους (Greenpeace, Τοπική Αυτοδιοίκησης, ομάδες για τα δικαιώματα των πολιτών κ.α), ενώ νωρίτερα έχει περιγράψει το όραμα του για έναν Πειραιά τόπο οικονομικής και κοινωνικής ευημερίας, απαριθμώντας μια σειρά από «εργαλεία» και τομές που πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν.

Σημειώνεται ότι ο Γ. Βερνίκος, που έχει εγνωσμένο αντιστασιακό παρελθόν κατά της Χούντας, έχει υπογράψει την γνωστή κίνηση των «58» για την δημιουργία ενός νέου κεντροαριστερού πόλου και είναι τακτικός συνομιλητής του Ευ. Βενιζέλου. Δεν είναι πάντως λίγοι εκείνοι που από τον ίδιο χώρο εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για μια τέτοια υποψηφιότητα, ενθυμούμενοι κυρίως ότι διετέλεσε υφυπουργός Ναυτιλίας για μια μόλις μέρα, τον Ιούλιο του 2012, πριν αναγκαστεί να παραιτηθεί υπό το βάρος ότι διατηρούσε εταιρεία – off shore. Επιπλέον άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η στάση της ΔΗΜΑΡ, ενώ πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν πως είναι πολύ δύσκολο να κερδίσει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: