Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Έρχεται η μνημονιακή “ανάπτυξη”: 360 ευρώ σύνταξη για όλους!


 
Τελικά η ανάπτυξη την οποία είχε υποσχεθεί στον Ελληνικό λαό ο Σαμαράς... έρχεται. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας, όλοι οι Έλληνες θα λαμβάνουν εθνική σύνταξη 360 ευρώ.....

Το γεγονός αυτό ψιθυριζόταν αρκετό καιρό ως αποτέλεσμα των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης των εγκαθέτων των διεθνών τοκογλύφων. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, θα υπάρχει ένας φορέας σύνταξης για όλους και η μόνη υποχρέωση του κράτους θα είναι η εθνική σύνταξη δια μέσου του συγκεκριμένου ποσού. Τα επαγγελματικά ταμεία θα δίνουν από δω και εμπρός τα επιπλέον χρήματα, ώστε να συμπληρωθεί η σύνταξη στον δικαιούχο.
Με δεδομένο όμως ότι τα όλα σχεδόν τα επαγγελματικά ταμεία έχουν καταληστευθεί εδώ και δεκαετίες, ποιος θα είναι αυτός ο οποίος θα συμπληρώσει τις συντάξεις; Ας θυμηθούμε όμως μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα για τα διαχρονικά εγκλήματα της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας η οποία κατέστρεψε στη κυριολεξία το κράτος πρόνοιας και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο αλήστου μνήμης Παπανδρέου στις αρχές της δεκαετίας του 80 έφερε από τη Σοβιετική ένωση χιλιάδες συμμορίτες (πολιτικοί πρόσφυγες ονομάστηκαν) δίνοντάς τους πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και συντάξεις χωρίς να έχουν δώσει ούτε μια δραχμή σε εισφορά, εντάσσοντας τους στο πλούσιο και εύρωστο τότε ΝΑΤ με αποτέλεσμα να το γονατίσει στη κυριολεξία και σήμερα να αποτελεί ακόμη ένα προβληματικό ταμείο.
Επόμενη καταλήστευση η εποχή Σημίτη όπου με το χρηματιστήριο καταλήστευσε μαζί με την εγκληματική συμμορία του τα αποθεματικά των ταμείων. Το έγκλημα ολοκληρώθηκε με τη κυβέρνηση Καραμανλή και το δομημένα ομόλογα τα οποία έδωσαν τη χαριστική βολή στα ήδη προβληματικά ταμεία.  Φυσικά η μαύρη εργασία η οποία ευνοεί την εισφοροδιαφυγή η πεισματική άρνηση διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων να μηχανογραφήσουν το ΙΚΑ ευνοεί τις λίγες οικογένειες της πλουτοκρατίας, ώστε να έχουν ακόμη περισσότερα κέρδη απασχολώντας τα λαθραία στίφη εξ ανατολών και όχι μόνο.  
Αμφιβάλλει κανείς ότι αν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή οι συντάξεις θα ήταν προ πολλού στο επίπεδο των 360 ευρώ και ο βασικός μισθός στο ίδιο περίπου ύψος;
Στο Εθνικό Κράτος το οποίο οραματίζεται να οικοδομήσει ο Λαϊκός Σύνδεσμος  Χρυσή Αυγή, η εργασία θα αποτελεί δικαίωμα κάθε Έλληνα και Ελληνίδας, και τα εργασιακά τους δικαιώματα, θα διασφαλίζονται από τη κοινωνική του υπόσταση προς όφελος της Λαϊκής κοινότητος. Επιπρόσθετα το Λαϊκό Κράτος θα διαμορφώσει το κοινωνικό εκείνο πλαίσιο για αξιοπρεπή διαβίωση των συνταξιούχων και αυτών οι οποίοι έχουν ανάγκη πρόνοιας εν αντιθέσει προς το σημερινό ανάλγητο καθεστώς της κλεπτοκρατίας το οποίο προσδοκά και εύχεται το βιολογικό θάνατο τους όπως κατά το παρελθόν ανερυθρίαστα δηλώσει ο πρώην υπουργός υγείας Λοβέρδος.
Σταύρος Κρίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: