Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Δημοσκόπηση-θρίαμβος για Β.Πούτιν





Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης του Ρωσικού Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VTsIOM: Russian Public Opinion Study Center) για τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν το 65% των ερωτηθέντων απαντά ότι ...
ο πρόεδρος πλέον «βλέπει πιο μακριά» και είναι «σοφότερος», το 64% εκτιμά ότι έχει πιο «ισχυρή θέληση» και το 63% ότι εμφανίζεται πιο «φρέσκος και ενεργητικός» σε σύγκριση με την πρώτη θητεία του.
Το 58% τον θεωρεί «πιο άκαμπτο» στις θέσεις του, το 57% εκτιμά ότι πλέον «κινεί περισσότερο το ενδιαφέρον» σε σύγκριση με το παρελθόν.
Αυτό ίσως είναι και το καλύτερο δώρο για τον Πούτιν, ο οποίος στις 7 Οκτωβρίου έγινε 61 ετών. Το Κέντρο παρουσίασε τη μελέτη, την οποία διεξήγαγε σε 130 πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά της Ρωσίας, σε 42 περιφέρειες της Ομοσπονδίας, περιοχές και Ομόσπονδες Δημοκρατίες.
Οι Ρώσοι πολίτες επίσης εκτιμούν σε ποσοστό 59% των ερωτηθέντων ότι πλέον «κάνει περισσότερα για τη χώρα και τον λαό», είναι «πιο ευχάριστος» εκτιμά το 54%, «πιο αξιόπιστος» λέει το 50% και το ίδιο ποσοστό τον θεωρεί «πιο κοντά στον απλό πολίτη».
Εν κατακλείδι, το 67% των Ρώσων εκτιμά ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: