Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Είναι απίστευτο
Μέσα σε τρία χρόνια (2011 - 2012 - 2013), ένας Δήμαρχος κατάφερε τα ακατόρθωτα:
Στην ΟΔΟΠΟΙΪΑ. Οι γούβες στους δρόμους είναι περισσότερες από την …
άσφαλτο.    Στην ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ. Μέσα σε τρία χρόνια, δεν φτιάχτηκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ νέα σχολική αίθουσα.     Στην ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ. Τα λύματα αναβλύζουν στο κέντρο της πόλης. (πριν λίγες μέρες στην Εμπορική Τράπεζα).    Στην ΥΔΡΕΥΣΗ. Προσπαθεί τώρα, να παραχωρήσει “τζάμπα” το δίκτυο ύδρευσης, που επί δεκαετίες έφτιαξαν ο Δήμος και οι οικιστές. Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό …
Το κυριότερο όμως από όλα, είναι ότι επί δημαρχίας Τσαβαρή, το κράτος … “αποχώρησε” από την Σαλαμίνα. Έφυγαν (ή συρρικνώθηκαν) όλες σχεδόν οι Δημόσιες Υπηρεσίες, που για πολλά χρόνια εξυπηρετούσαν τους κατοίκους του νησιού (περίπου 70.000 το χειμώνα και 300.000 το καλοκαίρι).
Το 2011, ο λαλίστατος δήμαρχος αρκέστηκε στις υποσχέσεις του κ. Κουρσελά, τότε υφυπουργού Οικονομικών, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι δεν πρόκειται να φύγει η Εφορία από το νησί. Το 2012, ο Δήμος οργάνωσε διαμαρτυρία έξω από την Εφορία κινητοποιώντας … οκτώ άτομα. Το 2013, όταν όλα είχαν τελειώσει, ο δήμαρχος αρκέστηκε σε ένα λυπητερό λογύδριο στην σκάλα των πορθμείων.
Το αποτέλεσμα είναι, ότι μετά από εκείνη την αποφράδα ημέρα, την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου του 2013, δεν υπάρχει πλέον Εφορία στο νησί. Ο ταλαίπωρος Σαλαμίνιος πηγαίνει αναγκαστικά στην Εφορία της Δραπετσώνας, χρησιμοποιώντας τρεις συγκοινωνίες.
Για το ΙΚΑ (ΕΟΠΠΥ) τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, αφού μεταφέρθηκε κάπου στο … ορεινό Πέραμα. Η ΔΕΗ δέχεται λογαριασμούς κάθε Τρίτη και Πέμπτη, η Εθνική Τράπεζα στο Αμπελάκι έκλεισε, όπως έκλεισαν τα Ταχυδρομικά Γραφεία των Αμπελακίων και του Αιαντείου.
Η εύκολη απάντηση, ότι όλα αυτά έγιναν μετά από τις εντολές της “ΤΡΟΪΚΑ”, δεν στέκει. Σε πληθώρα πόλεων (Κύμη, Τήνος κλπ), οι Δημόσιες Υπηρεσίες παρέμειναν μετά από την σθεναρή αντίδραση των κατοίκων και των τοπικών Αρχών.
Η “Ενωτική Κίνηση Σαλαμίνας” δεσμεύεται ότι μετά από την εκλογή της στον Δήμο θα απαιτήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο την επιστροφή των Δημοσίων Υπηρεσιών στο νησί. Θα αγωνισθεί γι΄ αυτό το σκοπό κινητοποιώντας τον Δήμο, την εργατική τάξη, τους μαγαζάτορες, την εκπαιδευτική κοινότητα, όλους εν τέλει τους κατοίκους της Σαλαμίνας.
Η Σαλαμίνα ΔΕΝ είναι νησάκι της άγονης γραμμής. Οι Σαλαμίνιοι (όπως όλοι οι νησιώτες) έχουν τα ίδια δικαιώματα στην Δημόσια εξυπηρέτηση, με τους κατοίκους της ηπειρωτικής χώρας.
από το γραφείο Τύπου
της Ενωτικής Κίνησης Σαλαμίνας
υποψήφιος Δήμαρχος Μάριος Τραυλός

Δεν υπάρχουν σχόλια: