Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

"Ποιες μίζες; Μόνο το εμπόριο ναρκωτικών έχει 10,2 δισ. ευρώ για ξέπλυμα"!
Aπό το φθινόπωρο του 2010 υπήρχαν στα συρτάρια του ΣΔΟΕ οι καταθέσεις του Ιωσήφ Λιβανού για τις δραστηριότητες ξεπλύματος "μαύρου χρήματος" του κυκλώματος κτηματομεσιτών που εμπλέκουν τον πρόεδρο της Βουλής Ε.Μεϊμαράκη και τους....
δύο πρώην υπουργούς Γ.Βουλγαράκη και Μ.Λάπη, στην Ανατολική Αττική, τη Γλυφάδα και την Κρήτη, αλλά μόλις την περασμένη εβδομάδα διαβιβάστηαν στην Εισαγγελία, αφού ολοκληρώθηκε μια εξαιρετικά δύσκολη έρευνα....

Aλλά στην υπόθεση υπάρχουν πολλά μυστήρια και κατ'αρχήν το ύψος του ποσού που διακινήθηκε από την εταιρεία του κουμπάρου του Ε.Μεϊμαράκη: 10,2 δισ. ευρώ δεν μπορεί να είναι ποσό που προέρχεται από μίζες τριών υπουργών. Και όπως αναφέρει στέλεχος της ΕΛΑΣ που γνωρίζει πολύ καλά τις διαδικασίες "ξεπλύματος μαύρου χρήματος": "Τέτοιο χρήμα βγαίνει μόνο από ναρκωτικά"...

Ας δούμε τα πράγματα πως έχουν ακριβώς: Ο Ιωσήφ Λιβανός, αλλά στην πραγματικότητα ο εβραϊκής καταγωγής Ιωσήφ Τζεν τον οποίο οι επιχειρηματίες που συνέστησαν την εταιρεία Real Estate αποκαλούσαν Λιβανό (εκ του Λιβανέζου, δηλαδή σκουρόχρωμου). Ο «Λιβανέζος», λοιπόν, στην αρχική του μηνυτήρια αναφορά δεν κατήγγειλε τίποτε περί εμπλοκής των Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Γιώργου Βουλγαράκη και Μιχάλη Λιάπη, ενώ είναι περίεργο ότι δεν αναφέρει κάποιο στοιχείο για εμπλοκή πολιτικού προσώπου.

Επανέρχεται, ωστόσο, έναν χρόνο μετά και επικαλούμενος όσα του έχει εκμυστηρευτεί ο ένας εκ των τριών επιχειρηματιών του κυκλώματος, τότε μόνο εμπλέκει στην ιστορία και τους τρεις πολιτικούς, αλλά και τρεις επιχειρηματίες, δύο εφοπλιστές και τον Γιάννη Καρούζο, κουμπάρο του Ε.Μεϊμαράκη.

Από την έρευνα του ΣΔΟΕ που έχει γίνει μέχρι στιγμής δεν έχει διερευνηθεί ο ρόλος των τριών πολιτικών προσώπων Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη, γιατί εκ του νόμου δεν μπορούν να ασχοληθούν μαζί τους, λόγω της βουλευτικής τους ιδιότητας ή λόγω του κινδύνου να έχουν παραγραφεί τα αδικήματα για τους δύο που δεν είναι πλέον βουλευτές..

Πάντως ο κύκλος εργασιών του κυκλώματος έφθασε τα 10 δισ. ευρώ και σίγουρα δεν αφορούσε μόνο χρήματα που διακινούσαν από μίζες οι τρεις πολιτικοί, αν είναι αλήθεια αυτά που κατατέθηκαν (μην ξεχνάμε το ενδεχόμενο να έχουμε να κάνουμε με συνωμοσία), αλλά είναι βέβαιο ότι πρόκειται κυρίως για ποσά που διακινήθηκαν από άλλους είδους εμπόριο.

Τι είδους;

Υψηλά ιστάμενη πηγή της ΕΛΑΣ με μεγάλη εμεπιρία στην δίωξη ναρκωτικών αλλά και των κεφαλαίων που αποκομίζουν οι σπείρες από το εμπόριο ναρκωτικών, μιλώντας σχετικά στο defencenet.gr σημείωνε ότι "Τέτοια ποσά διακινούνται μόνο στο εμπόριο ναρκωτικών και μόνο ναρκωτικά αφήνουν τέτοια κέρδη. Αν είναι αλήθεια το ποσό των 10,2 δισ. ευρώ ότι διακινήθηκε, σίγουρα δεν είναι από μίζες ή οτιδήποτε άλλο. Το χρήμα αυτό "από χίλια μίλια μακριά" μυρίζει ναρκωτικά και ο τρόπος που κινήθηκε το κύκλωμα με τις αγοραπωλησίες ακινήτων χωρίς να λογαριάζεται το κόστος και με κτυπήματα στις τιμές στο διπλάσιο ή τριπλάσιο της αγοράς είναι κλασικό ξέπλυμα χρήματος από εμπόριο ναρκωτικών"!

Δηλαδή εδώ μπορεί να έχουμε περίπτωση κυριολεκτικά "μία απ'όλα": Και μίζες και διακίνηση εφοπλιστικών κεφαλαίων και "ξέπλυμα χρήματος από ναρκωτικά"!

Ακριβώς ως επιχειρηματία που απλά δεν τον ενδιέφερε το χρήμα, απλά και μόνο η αγορά ενός ακινήτου περιγράφουν τον κουμπάρο του Ε.Μεϊμαράκη, Γιάννη Καρούζο, διοκτήτη της εταιρείας «Carouzos
Constructions» τόσο στο Ηράκλειο όσο σε άλλες περιοχές στην Κρήτη και στην Γλυφάδα τοπικά στελέχη της αγοάς.

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Γ.Καρούζος στην περιοχή της Αλικαρνασσού,
κοντά στο αεροδρόμιο για 25 στρέμματα
οικοπέδου είχε προσφέρει σχεδόν 8
εκατ. ευρώ όταν άλλες εταιρείες, οι οποίες είχαν ενδιαφερθεί για την αγορά
του δεν πρόσφεραν παραπάνω από 3,7 εκ. ευρώ!

Στο κέντρο της Αθήνα και στα ακριβά νότια προάστεια σαρώνει την αγορά με τον ίδιο τρόπο: Ζητάνε 5 προσφέρει 10! Δίνοντας πάντα τα τριπλάσια για ακίνητα –φιλέτα από τον ανταγωνισμό και ενώ η αγορά των ακινήτων είχε ήδη αρχίσει να υποφέρει από την κρίση το 2008.

Μόνο στο Ηράκλειο δαπάνησε περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ. για 1.000 στεμματα γης, αξίας 25 εκατ. ευρώ, το πολύ.

Χωρίς ποτέ να φανεί η προέλευση όλων αυτών των χρημάτων...

Τμήμα ειδήσεων defencene.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: