Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΕ ΕΠΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ


Έρευνα στο Τμήμα Ασφαλείας του Πειραιά για να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο η ανθυπαστυνόμος, που συνελήφθη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είχε χειριστεί υποθέσεις με τις οποίες σχετίζεται η οργάνωση...

ή είχε αποθαρρύνει θύματα της Χ.Α. να καταθέσουν μήνυση, πραγματοποιεί το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.
Ανάλογη έρευνα γίνεται και για τη δράση του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, που επίσης συνελήφθη, ενώ στελέχη της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος σε περίπου 20 ημέρες ο αριθμός των εμπλεκομένων αστυνομικών δεν αποκλείεται να είναι διψήφιος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η άρση του απορρήτου στις επικοινωνίες έδειξε πως και οι δύο συλληφθέντες αστυνομικοί δέχθηκαν τηλεφωνήματα μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στο σημείο του εγκλήματος.
Ωστόσο η ανθυπαστυνόμος με το μικρό οπλοστάσιο στο σπίτι της είχε μπει στο στόχαστρο των Αρχών εδώ και δύο μήνες καθώς υπήρχαν σχετικές πληροφορίες για τις επαφές της με τη Χρυσή Αυγή και ιδιαίτερα με τον επικεφαλής της οργάνωσης στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη.
Πηγές αναφέρουν ότι το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ έχει στοιχεία για επτά αστυνομικά τμήματα και την ΕΚΑΜ. Έρευνες γίνονται επίσης σε όλες τις υπηρεσίες της ΕΥΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: