Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ιωάννης Βαρβιτσιώτης: Δεν φοβάμαι τη διάσπαση. Τη βλέπω!


Βαρυσήμαντη παρέμβαση για τα εσωκομματικά της ΝΔ έκανε την Τετάρτη με δηλώσεις του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου έκανε ο πρώην αντιπροέδρος του κόμματος και επί σειρά ετών υπουργος, κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης....

Ο κ. Βαρβιτσιώτης σχολιάζοντας όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε χαρακτηριστικά: «Με ιδιαίτερη θλίψη παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν. Πράγματα πρωτόγνωρα για τη ΝΔ. Πολλές φορές είχαμε κάνει εκλογές, αλλά δεν είχαμε φτάσει στο σημείο στο οποίο έχει φτάσει σήμερα η όλη εικόνα. Όλοι, και οι τέσσερις υποψήφιοι και δεν ξέρω πόσοι άλλοι, ομιλούν περί ενότητας και όλοι κάνουν τα πάντα για να μην υπάρξει ενότητα. Λυπάμαι που θα το πω… Έγινε το ατύχημα αυτό, κάποιος δεν έπρεπε να πληρώσει; Κάποιος δεν ήταν υπεύθυνος;”
Μάλιστα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε προειδοποιήσει για την εταιρεία που ανέλαβε να κάνει τις εκλογές: “Ο κ. Παπαμιμίκος δεν ήταν πρόεδρος της επιτροπής; Ο κ. Μεϊμαράκης δεν μπήκε προηγουμένως στην επιτροπή και επέστησε την προσοχή για την επιλογή της εταιρείας; Και κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί; Τι να σας πω, όλα αυτά με κάνουν να αισθάνομαι αηδία”.
Στο ερώτημα τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα στην κατεύθυνση της ομαλοποίησης της κατάστασης στο εσωτερικό της ΝΔ ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε: «Δεν ομαλοποιείται εύκολα. Ανοίξαν οι ασκοί του Αιόλου και δεν κλείνουν εύκολα». Για το αν φοβάται για διάσπαση του κόμματος ο πρώην αντιπρόεδρος ανέφερε: «Δεν φοβάμαι για διάσπαση. Την βλέπω. Εκτός εάν υπάρξει επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στα κεφάλια των υπευθύνων».
Ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ακόμα πως ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν συμβεί ανάλογες καταστάσεις εντός ΝΔ και θυμήθηκε την περίοδο που ήταν ο ίδιος υποψήφιος: «Εγώ ήμουν υποψήφιος μαζί με τον Έβερτ. Την ίδια ημέρα δήλωσα: “έχασα, είμαι κοντά του”. Ποιος από αυτούς θα το δηλώσει, όχι με λόγια, στην πράξη. Ή θα αρχίσει την άλλη μέρα να υπάρχει μία διαφωνία. Αυτά φοβάμαι».
Σχετικά με όσα ακούγονται και μιλούν για το ενδεχόμενο επιστροφής στο προσκήνιο του Κώστα Καραμανλή ο πρώην αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε: «Δεν ξέρω αν θα ήταν λύση ή αν θα δεχόταν ο κ. Καραμανλής να μπει σε αυτή την περιπέτεια. Διότι πρόκειται περί περιπέτειας όποιος αναλάβει τώρα τη ΝΔ. Θα είναι θηριοδαμαστής σε μία ζούγκλα θηρίων τα οποία δεν μπορούν να ελεγχθούν».
Στο ερώτημα τι θα έλεγε, αν είχε μπροστά του, τους τέσσερις υποψήφιους αρχηγούς του κόμματος ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε: «Θα τους έλεγα ότι πρέπει να παραιτηθούν και οι τέσσερις και να βρουν μία κοινή λύση. Αλλά αυτό βεβαίως δεν πρόκειται να γίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: