Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Αγώνας δρόμου για να «κλειδώσουν» οι εκλογές – Στην εξίσωση και ο ΟΤΕ

Έντονη κινητοποίηση για να κλείσει άμεσα η νέα ημερομηνία των γαλάζιων εκλογών καταβάλλεται στη ΝΔ, με την ΚΕΦΕ να συνεδριάζει εκ νέου σήμερα, προκειμένου να εξετάσει το κύριο ζήτημα, αυτό δηλαδή της εξεύρεσης της εταιρείας που θα αναλάβει τη μηχανοργάνωση της διαδικασίας.



Σύμφωνα με επικοινωνίες που είχε το KoolNews.gr με παράγοντες της αγοράς, η διενέργεια τέτοιους είδους εκλογών, χωρίς σαφές μητρώο ψηφοφόρων και με δεδομένο το φιάσκο της προηγούμενης Κυριακής, θεωρείται ως ανασχετικός παράγοντας από ορισμένες εταιρείες, ενώ και η ΝΔ δεν είναι σε θέση να διαθέσει ένα τεράστιο ποσό προς κάποια εταιρεία για να αναλάβει το έργο.

Πάντως, στην ΚΕΦΕ της Τρίτης βρέθηκε ένας άνθρωπος με σημαντικές επαφές στον χώρο, o Δημοσθένης Γεωργακόπουλος, πρύτανης του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και καθηγητής Πληροφορικής, ο οποίος έχει αναλάβει να συνδράμει στις επαφές της ΝΔ με τις αρμόδιες εταιρείες.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του KoolNews.gr, στην εξίσωση μπαίνει και ο ΟΤΕ, την υποστήριξη του οποίου ζητούν από τη ΝΔ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή αξιοπιστία του συστήματος, μιας και ο Οργανισμός είναι ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος στην Ελλάδα, με εγνωσμένη αξιοπιστια. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα αναζητηθεί εταιρεία, με την εταιρεία που είχε αναλάβει τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ πάντως και ειχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό απορρίπτεται μάλλον λόγω κόστους, ενώ και η Singular Logic δεν εμπλέκεται σε εσωκομματικές αναμετρήσεις. Άλλωστε, η άποψη του επικεφαλής της Ανδρέα Δρυμιώτη είναι πως η ΝΔ θα πρέπει και πάλι να χρησιμοποιήσει την…άφαντη Infosolutions, ίσως και με την επικουρία μιας άλλης εταιρείας.

Όπως και να έχει, γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να διασφαλιστεί πως οι εκλογές θα γίνουν στις 13/10. Διότι, αν αυτό δεν συμβεί, τότε θεωρείται μαθηματικά βέβαιο πως η ΝΔ θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά χωρίς εκλεγμένο Πρόεδρο.

Μεϊμαράκης: «Να προσφύγουμε δικαστικά κατά της Infosolutions

Την προσφυγή της ΝΔ κατά της εταιρείας Infosolutions ζητάει με επιστολή του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ζητώντας εντός δύο 24ωρων απάντηση και από τους ανθυποψηφίους του σχετικά με το αν συμφωνούν ή όχι με την πρότασή του για επίλυση στα δικαστήρια των προβλημάτων που ανέκυψαν μετά το φιάσκο της εκλογικής διαδικασίας.

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Μετά τα όσα συνέβησαν στις 22 Νοεμβρίου, ημέρα προγραμματισμένης διεξαγωγής των εκλογών ανάδειξης Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, οφείλουμε το Κόμμα μας να δράσει άμεσα, όπως έχω ήδη ανακοινώσει και να προβεί σε όλες εκείνες τις νόμιμες νομικές, αστικές και ποινικές, ενέργειες, κατά της εταιρείας INFOSOLUTIONS, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΛΩΝΑΡΗΣ – ΕΛΕΝΗ ΤΥΡΜΑΚΗ Ο.Ε., για τη διασφάλιση και υπεράσπιση του κύρους, της αξιοπρέπειας και των συμφερόντων του Κόμματος.

Παράλληλα, κοινοποιώ την παρούσα και στους συνυποψήφιους μου, όπου εντός διημέρου, τους καλώ να εκφράσουν τη διαφωνία τους, εάν υπάρχει, άλλως θεωρείται αυτονόητο, ότι συμφωνούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: