Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Οι έμποροι εναντίον της Δούρου: Δεν ξέρει τι της γίνεται, μας αγνοεί επιδεικτικά

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ




Για άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά σήμερα και για απαξιωτική συμπεριφορά έναντι των εμπόρων  της πόλης της Αθήνας κατηγορεί την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Σε ανοιχτή επιστολή του καταγγέλλει  τη στάση της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου να μην απαντήσει  στο αίτημά τους για τη διοργάνωση «λευκής νύχτας» στην Αθήνα στις 19 Νοεμβρίου, με αφορμή  τον εορταστικό στολισμό της πόλης.

Στην ανοιχτή επιστολή αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «επί σειρά ετών ο Σύλλογός μας διατύπωνε το αίτημα να ξεκινήσει νωρίς ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της Αθήνας, όπως συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με στόχο να αναδειχθεί η πόλη μας σε προορισμό Χριστουγεννιάτικου city break.

Η Περιφέρεια Αττικής επιδεικνύοντας έλλειψη αντανακλαστικών για τη διαμορφούμενη κατάσταση στην Αγορά της Αθήνας, αγνόησε επιδεικτικά το αίτημα 

Μετά τη διαβεβαίωση του Δήμου Αθηναίων ότι η Αθήνα φέτος για πρώτη φορά θα στολιστεί, θα φωτιστεί και θα ξεκινήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, το  Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα, αποφάσισε να συμμετάσχει ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις και παράλληλα να ενισχύσει την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων, στέλνοντας το μήνυμα – προτροπή προς τους επιχειρηματίες του Κέντρου :«φωτίζουμε την πόλη», «φωτίζουμε τα καταστήματά μας τις βραδινές ώρες», «ενισχύουμε την ελπίδα», « διώχνουμε την παραβατικότητα».

Σε συνεννόηση με το Δήμο Αθηναίων και τους άλλους παραγωγικούς φορείς της Αγοράς, κατατέθηκε αίτημα του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων έως ώρα 24.00, κατά την ημέρα έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου.

Δυστυχώς η Περιφέρεια Αττικής επιδεικνύοντας έλλειψη αντανακλαστικών για τη διαμορφούμενη κατάσταση στην Αγορά της Αθήνας, αγνόησε επιδεικτικά το αίτημα του Ε.Σ.Α και του ΟΠΑΝΔΑ και απαξίωσε να δώσει έστω και αρνητική απάντηση, έως σήμερα.»



Δεν υπάρχουν σχόλια: