Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα που έχει ανακύψει, με την ενδεχόμενη επανεκκίνηση της διαδικασίας πώλησης του ΟΛΠ, εξέφρασε για ακόμη μία φορά, τόσο την αντίθεσή του, όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής....


«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έχει πάρει σαφή απόφαση ενάντια στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ. 
Επίσης, έχει αποφασιστεί, η Περιφέρεια να συμπαραταχθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, τα Επιμελητήρια της πόλης και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στην προσφυγή, που έχουν κάνει και θα συζητηθεί, στις 2 Ιούνη 2015, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να σταματήσει η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού.
Όπως είχαμε επισημάνει, η μετατροπή ενός δημόσιου, κερδοφόρου λιμανιού σε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες στο εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο, στην ακτοπλοΐα και κατ’ επέκταση στα νησιά, στη σχέση λιμανιού - πόλης, στην εργασία και στο περιβάλλον. Εξαιτίας, δε, του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου των μνημονιακών κυβερνήσεων, οι επιπτώσεις θα επεκταθούν και σε όλα τα λιμάνια της Αττικής» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: