Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Και ο ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΣ τους προσκυνανε!!!!''Βροντερά όχι από Μέρκελ και Ντράγκι σε Τσίπρα για χρηματοδότηση της Ελλάδας''




Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε να επιταχύνει τα σχέδια οικονομικών μεταρρυθμίσεων όμως απέτυχε να εξασφαλίσει οιαδήποτε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση για την κυβέρνησή του, αναφέρεται στο δημοσίευμα που ανέβασαν πριν από λίγο οι Financial Times....


 Διαβάστε τι αποκαλύπτουν από την μίνι Σύνοδο Κορυφής που έγινε για την Ελλάδα.

''Ο έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε να επιταχύνει τα σχέδια οικονομικών μεταρρυθμίσεων όμως απέτυχε να εξασφαλίσει οιαδήποτε βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση για την κυβέρνησή του.

Άδεια για έκδοση εντόκων γραμματίων πέραν του ορίου των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά και εκταμίευση κάποιας υπο-δόσης από τα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ ζήτησε κατά τη μίνι-σύνοδο στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αντιμετωπίζοντας όμως τη σθεναρή άρνηση του Μάριο Ντράγκι και της Άνγκελα Μέρκελ.

πριν τη Σύνοδο Κορυφής, οι Έλληνες απέσυραν 300 με 400 εκατομμύρια ευρώ από τις καταθέσεις τους, κάτι που αποτελεί ημερήσιο ρεκόρ αναλήψεων από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου

Ο κ. Τσίπρας φέρεται να επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης πως η άρνηση της ΕΚΤ να επιτρέψει την έκδοση εντόκων γραμματίων προκαλεί «ασφυξία» στην ελληνική οικονομία, με τον κ. Ντράγκι ωστόσο να απαντά πως η Ευρωτράπεζα ήδη παρέχει στήριξη άνω των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ στις ελληνικές τράπεζες και ότι η κοινοτική νομοθεσία απαγορεύει τη χρήση αυτών των χρημάτων για την αγορά περαιτέρω εντόκων.

Ο Α. Τσίπρας προσπάθησε επίσης να πείσει τους εταίρους να συμφωνήσουν στην πρόωρη εκταμίευση των 1,9 δισ. που κρατά η ΕΚΤ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, ως αντάλλαγμά για την εφαρμογή μέρους – κι όχι του συνόλου – των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων.

Παρά ταύτα, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να απέρριψε την πρόταση του κ. Τσίπρα, ενώ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύσκεψη κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να αποδεσμευτούν χρήματα προς τη χώρα μας εάν η Αθήνα δεν υιοθετήσει το σύνολο των απαιτούμενων αλλαγών''.

Στο ίδιο δημοσίευμα αποκαλύπτεται επίσης πως χθες, πριν τη Σύνοδο Κορυφής, οι Έλληνες απέσυραν 300 με 400 εκατομμύρια ευρώ από τις καταθέσεις τους, κάτι που αποτελεί ημερήσιο ρεκόρ αναλήψεων από το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: