Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Στις 10.11.2014 3μελής επιτροπή υπαλλήλων της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Νήσων της Περιφέρειας Αττικής με συνοδεία Αστυνομικού προέβει εκ νέου στη σφράγιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του λατομείου ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΕ στη Γούβα-Μπατσί.





Στις 10.11.2014 3μελής επιτροπή υπαλλήλων της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Νήσων της Περιφέρειας Αττικής με συνοδεία Αστυνομικού προέβει εκ νέου στη σφράγιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του λατομείου ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΕ στη Γούβα-Μπατσί....


Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική σφράγιση είχε επιβληθεί το Μάρτιο 2013 αλλά ο επιχειρηματίας με δικονομικούς χειρισμούς είχε πετύχει τη προσωρινή αποσφράγιση η οποία και διατηρήθηκε έκτοτε, προφανώς από αμέλεια των αρμόδιων υπηρεσιών.

Έτσι, εκμεταλλευόμενος την αμέλεια αυτή και παρά την υφιστάμενη από το 2011 Απόφαση της ΕΜΝΕ για διακοπή των λατομικών εργασιών (λόγω καθ΄ υποτροπή παράνομης λειτουργίας), εκείνος συνέχιζε να λειτουργεί κρυφά και παράνομα επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την τεράστια και αθεράπευτη περιβαλλοντική πληγή που 4 χρόνια τώρα παλεύουμε να κλείσουμε, με σωρεία παρεμβάσεων και καταγγελιών στα υψηλότερα επίπεδα της Κρατικής εξουσίας, τόσο από μένα προσωπικά όσο και από άλλους φορείς.

Οι Δικαστικές και Διοικητικές απαγορευτικές αποφάσεις και κυρώσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, αλλά λόγω ελλιπούς παρακολούθησης εκ μέρους των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών αλλά και έλλειψης πολιτικής βούλησης από την απελθούσα Δημοτική Αρχή, το περιβαλλοντικό έγκλημα δεν είχε τελειωμό.
Ακόμα και το υπέρ του δημοσίου κατασχεμένο (από παράνομη εξόρυξη στην αναδασωτέα έκταση) υλικό εξαφανίστηκε, δεν έμεινε ούτε χαλίκι.  

Η αγωνία και ο προβληματισμός για το διαπραττόμενο περιβαλλοντικό έγκλημα εκ μέρους πολλών υγειών δυνάμεων της τοπικής μας κοινωνίας, εκδηλώθηκε έμπρακτα με τη σύσταση εθελοντικής Επιτροπής Αγώνα περιφρούρησης της νομιμότητας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Δημοτικών παρατάξεων, φορέων και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.
Η Επιτροπή αυτή, υποκαθιστώντας τους ελλιπείς ελεγκτικούς μηχανισμούς, επιτηρούσε σε 24ωρη βάση το λατομείο με βάρδιες, αποτρέποντας έτσι την όποια σκέψη του επιχειρηματία να θέσει σε λειτουργία τα μηχανήματα.

Γεγονός είναι ότι η λειτουργία του νταμαριού δεν προσφέρει τίποτα στην τοπική κοινωνία, ούτε καν αυτά τα λατομικά τέλη τα οποία παρανόμως παρακρατεί και δεν τα αποδίδει.
Η δε τοπική οικονομία δεν έχει να ωφεληθεί σε τίποτα από τη λειτουργία του, διότι η τιμή αγοράς των προϊόντων από το νταμάρι (μας) είναι ίδια με αυτή των εισαγομένων.         Πλήρης εκμετάλλευση δηλαδή και όλα στο βωμό του κέρδους.
Απεναντίας, μόνο βλάβη επιφέρει στην υγεία μας, καταστρέφοντας και το περιβάλλον, και τους δρόμους, και τις προβλήτες των πορθμείων, και τις γύρω από το νταμάρι περιουσίες.  

Για τους λόγους αυτούς και όχι μόνο, το Δημοτικό Συμβούλιο στις 31.10.2014 με την υπ΄ αρ.199/2014 αποφάσισε με τη συντριπτική πλειοψηφία όλων των Δημοτικών παρατάξεων πλην μιάς, να ζητήσουμε από τις αρμόδιες αρχές να κλείσει το λατομείο μια για πάντα και ο χώρος να χρησιμοποιηθεί για άλλους, επωφελέστερους για τους κατοίκους και φιλικότερους για το περιβάλλον και την υγεία σκοπούς.
Μετά και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής, πιστεύω ότι πλησιάζει η ώρα που Δήμος και φορείς από κοινού, πρέπει να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε πώς θα αποκαταστήσουμε και χρησιμοποιήσουμε το τεράστιο αυτό χώρο επ΄ ωφελεία της κοινωνίας μας.

Τέλος, θέλω να συγχαρώ δημόσια τόσο τους αφανείς-επιφανείς ήρωες-μέλη της Επιτροπής αγώνα για το απαράμιλλο σθένος που επιδεικνύουν, όσο και τον αξιότιμο Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο ο οποίος γινόμενος κοινωνός της όλης υπόθεσης ενστερνίστηκε τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας και ενεργώντας κατά νόμο εξέδωσε την Απόφαση για την εκ νέου σφράγιση του λατομείου.                                                                                                                                                                  
                                                                                   Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου.
                                                                                    Δήμαρχος Σαλαμίνας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Έχουμε την τιμή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76, N. 3852/2010, να σας
καλέσουμε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα
πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 16.00, στην
αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και διατύπωση
γνώμης στο παρακάτω θέμα :
«Διατύπωση γνώμης επί ενός νέου μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων ύστερα από το
υπ΄αριθμ 192429/2-10-2014 έγγραφο της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου Ρένας»\

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΑΥΤΟ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ;;;;;;;;;; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙ ΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΟΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ, Η ΘΑ ΤΟ ΦΕΡΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ,ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος23/11/14 13:56
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Η ΝΙΚΗ (ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΙΚΑΙΑ)

ΣΕΛΙΔΑ ΠΡΩΤΗ Επιβαλλονται μετρα............Μνημονιου για να μην παραδοθει στο παρατηρητηριο ο Δημος αναφερει η κυρια Ναννου. για να δικαιολογησει τα αδικαιολογιτα.,που μας εβαλε τα χαρατσια. Δεν τα γνωριζε αυτα απο πριν οτι ηταν δυσκολα τα πραγματα;;;;;;;;;;; ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ;;;;;;;;;;;

Τσαβαρης σελιδα 3 αναφερει;
Πριν ενα χρονο ακριβως,στα πλαισια της ψηφισης του προυπολογισμου,οικονομικου ετους 2014 και ενω φυσικα διεκδικουσε τον Δημαρχιακο Θωκο ( η κα Ναννου),οταν εμεις,ως Δημοτικη αρχη προτειναμε και ψηφισαμε μηδενικη αυξηση στα Δημοτικα Τελη,αντιπροτεινε την ΜΕΙΩΣΗ αυτων(!!!) κατηγορωντας μας τοτε για αναγλησια απεναντι στην φτωχοποιημενη κοινωνια.
Με αυτο και μονο το γεγονος ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ,αφου μεσα σε 365 ημερες" η μειωση των Δημοτικων Τελων"μετατραπηκε στην μεγαλυτερη αύξηση( κατα 50%και πανω στα Δημοτικα Τελη ,δημοτικο τιμολογιο υδρευσης στην κλιμακα απο 36 κυβ.εως 60 κυβ,κοινοχρηστουςχωρους και λοιπα) << ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.>>

ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ ,ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ. ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΝΑΝΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΣΟΥ.

ΑΞΙΑ ΔΗΜΑΡΧΙΝΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΥΣ "ΚΟΛΑΟΥΖΟΥΣ" ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ Ι Δ Ι Ο Σ Χ Ο Λ Ι Ο ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΟΥΤΗ!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΣΕ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΟΣΤΥΧΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ... ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΤΑΞΕΣ; ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΜΠΥΧΤΙΚΗ ΣΟΥ; ΕΛΑ, ΠΕΣ... ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ... ΣΕ ΘΕΛΩ, ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΗ, ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑΤΣΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ "ΑΔΕΛΦΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ", "ΤΟ ΤΕΚΝΟ ΤΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΩΜΕΝΟΥ", ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ" (ΟΠΩΣ ΕΔΩΣΕΣ ΤΟ Δ Ι Κ Α Ι Ω Μ Α ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΒΛΟΥΤΗ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ), ΠΩΣ ΑΞΙΖΕΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ...
ΑΛΛΙΩΣ, ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΞΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...
γκεγκε;