Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

O ΓΑΠ παραδίδει μαθήματα... ΔημοκρατίαςΜαθήματα… Δημοκρατίας δίνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός που κατέλυσε το Σύνταγμα και πέρασε τα δεσμά του μνημονίου σε μία ολόκληρη χώρα και έναν ολόκληρο λαό έχει το θράσος τώρα μας εμπαίζει λέγοντας πώς «η λιτότητα έχει δημιουργήσει αίσθημα αδικίας και έλλειψης ευκαιριών»....

Μετά τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, όπου έδινε συμβουλές στις ΗΠΑ για το πώς θα αποφύγουν τη χρεοκοπία και τις ομιλίες με θέμα «πώς να καταστρέψεις μίας χώρα», έγραψε και άρθρο το οποίο δημοσιεύεται σε περίοπη θέση στην ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου CNN.
Mε τίτλο «Ανακαλύψτε ξανά τη χαμένη τέχνη της δημοκρατίας», ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει την ανάγκη να συνδυαστούν οι οικονομικές πολιτικές με τις αξίες του πολιτεύματος της αρχαίας Ελλάδας.
«Οι δημοκρατίες μας αντιμετωπίζουν μια στιγμή της αλήθειας. Από την άνοδο του εξτρεμισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως το πολιτικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ, οι ηγέτες αγωνίζονται να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις νέες και σύνθετες παγκόσμιες προκλήσεις», επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος σημειώνει πως η πολιτική με τη συμμετοχή των πολιτών πρέπει να γίνει ξανά η τέχνη για να φανταστούμε έναν καλύτερο κόσμο.
Σημειώνει επίσης πως οι πολίτες αισθάνονται αποξενωμένοι από τη συμβατική πολιτική και απογοητευμένοι από την απουσία αποτελεσματικών πολιτικών που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κοινωνιών. Γι 'αυτό δηλώνει πεπεισμένος πως το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι απλώς ο καθορισμός των οικονομικών λύσεων, αλλά η επανεξέταση των δημοκρατικών θεσμών.
Φέρνει ως παράδειγμα την Ελλάδα, όπου «προβλεπόταν ένα δραστικό πρόγραμμα λιτότητας σε αντάλλαγμα για τα δάνεια έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση», αναγνώρισε πως εκείνοι που πλήρωσαν το τίμημα- φορολογούμενοι χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος όπως και νέοι Έλληνες που είναι τώρα αντιμέτωποι με το 60% της ανεργίας- δεν ευθύνονταν για την κρίση.
«Η λιτότητα έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα αδικίας και έλλειψης ευκαιριών, κάτι που έχει τροφοδοτήσει τον πολιτικό εξτρεμισμό στην Ελλάδα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέλεξαν να ξεσηκώσουν την κοινή γνώμη και όχι να συνεργαστούν προς την κατεύθυνση μίας κοινής ατζέντας μεταρρυθμίσεων. Τέτοιος πολιτικός καιροσκοπισμός είναι τοξικός. Στην Ελλάδα, παρέτεινε την κρίση, καθυστέρησε μεταρρυθμίσεις και το κόστισε στη χώρα μας ακριβά».
Αναφέρθηκε και στην πολυσυζητημένη πρόταση για το δημοψήφισμα, την οποία εξηγεί πως έκανε προκειμένου να δώσει στο λαό την κυριότητα της διαδικασίας για το πρόγραμμα διάσωσης. «Αν και το δημοψήφισμα δεν έγινε, η πρόταση πίεσε για ευρύτερη πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα και οδήγησε σε κυβέρνηση συνεργασίας».
Εκτός των άλλων δίνουν 300 και 400 ευρώ για να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις του ΓΑΠ τον πληρώνουμε και εμείς οι Έλληνες να λέει αυτά που λέει, καθότι σας θυμίζουμε είναι βουλευτής των Ελλήνων. Άλλο αν δεν βρίσκεται ποτέ στο Κοινοβούλιο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: