Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Φακελάκι για τη Σωτηρία της... ψυχής


Πρωτοφανής υπόθεση διαφθοράς συνδικαλιστή αποκαλύφθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
Η ταρίφα

Η διοικήτρια του νοσοκομείου συμφώνησε να παραδώσει χθες στον συνδικαλιστή τα 50.000 ευρώ, προκειμένου να σταματήσουν οι αντιδράσεις. Η συνάντηση ορίστηκε να γίνει στο σπίτι της, όπου ο 45χρονος συνδικαλιστής παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, με τα οποία συνελήφθη αργότερα...
Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων συνελήφθη χθες από αστυνομικούς, έχοντας πάνω του 50.000 ευρώ. Το ποσό είχε λάβει από τη διοικήτρια του νοσοκομείου Μαρία Καρρά, ως αντάλλαγμα των «υπηρεσιών» του να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των συναδέλφων του για το θέμα παραχώρησης χώρου του νοσοκομείου στην Ακαδημία Αθηνών.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι η υπόθεση είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Οι εργαζόμενοι -είπε- βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην παραχώρηση του χώρου, όπου το Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών θα δημιουργήσει κέντρο μελέτης βιοϊσοδυναμίας για γενόσημα φάρμακα.
Τον περασμένο Μάρτιο, μάλιστα, ομάδα εργαζομένων πραγματοποίησε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης, καταγγέλλοντας ότι εκχωρεί δημόσια περιουσία.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, πριν από δύο εβδομάδες η διοικήτρια ζήτησε να τον ενημερώσει για ένα σοβαρό θέμα.
Φακελάκι για τη Σωτηρία της... ψυχής
Του αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος του σωματείου την προσέγγισε και της είπε ότι θα μπορούσαν να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, εάν η διοίκηση του νοσοκομείου ήταν διατεθειμένη να διαθέσει ένα μέρος του ποσού που θα αποκόμιζε από τη συμφωνία. Σημειώνεται ότι το κόστος δημιουργίας του κέντρου μελέτης βιοϊσοδυναμίας έχει προϋπολογισμό 4 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.
Ο κ. Γεωργιάδης επικοινώνησε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, ο οποίος ανέθεσε την υπόθεση στο τμήμα εκβιασμών. Από εκείνη την ημέρα, ο συνδικαλιστής βρισκόταν σε συνεχή παρακολούθηση.
Οι συναντήσεις του με τη διοικήτρια μαγνητοσκοπούνταν και μαγνητοφωνούνταν οι τηλεφωνικές τους επικοινωνίες.
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανακριτική διαδικασία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται άλλα πρόσωπα στην υπόθεση. Πρόκειται - είπε - για μία ιδιάζουσα περίπτωση εκβιασμού και διαφθοράς και η εντολή του πρωθυπουργού ήταν και είναι να είναι αμείλικτοι στις υποθέσεις διαφθοράς.
Οπως έγινε γνωστό, ο συνδικαλιστής είναι διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου. Ανήκε στην ΠΑΣΚΕ επί πολλά χρόνια, αλλά τα τελευταία χρόνια φέρεται να έχει διαχωρίσει τη θέση του με το ΠΑΣΟΚ και το μνημόνιο. Σε ερώτηση για το πού έχει βρει σήμερα πολιτική στέγη, ο υπουργός ανέφερε ότι «...πάει όπου πάνε όλοι αυτοί. Αριστερότερα».
Ενοπλος... αγώνας Οπλα, κλομπ και μαχαίρια στο σπίτι του
Οπλα και πτυσσόμενα κλομπ βρέθηκαν στην κατοχή του 45χρονου συνδικαλιστή που συνελήφθη χθες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
Οπως έγινε γνωστό, ο αρχισυνδικαλιστής έπαιρνε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης (έλεγχε τα κινητά τηλέφωνα της διευθύντριας και του υποδιευθυντή, για να διαπιστώσει ότι δεν καταγραφόταν η συνομιλία τους), ενώ όταν αντελήφθη την παρουσία των αστυνομικών και κατάλαβε ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά», για να αποφύγει την επικείμενη σύλληψη, τους επιτέθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι και το αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας WALTRO-Mod 85 τύπου compat, διαμετρήματος 9m, με γεμιστήρα, δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες, σιδερένιο πτυσσόμενο κλομπ, μια κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας BERETTA 12cal και μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου.
Ο δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία αναμένεται να προσαχθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: