Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Εικόνες ντροπής και σήμερα στα γραφεία του ΟΑΕΔ

 
 
Εικόνες ντροπής έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην Καλλιθέα και σήμερα.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Διαμαντάκης
Ουρές ταλαιπωρίας έχουν σχηματιστεί και σήμερα έξω από τον ΟΑΕΔ Καλλιθέας από εκατοντάδες ανέργους που προσπαθούν να εξυπηρετηθούν....

Οι ίδιες εικόνες επαναλαμβάνονται με μεγάλη συχνότητα, με τους πολίτες να στοιχίζονται ο ένας πίσω από τον άλλο, κρατώντας από ένα χαρτάκι προτεραιότητας στο χέρι και περιμένοντας υπομονετικά να εξυπηρετηθούν.
Το υποκατάστημα ΟΑΕΔ της Καλλιθέας εξυπηρετεί πέραν από τους πολίτες του δήμου Καλλιθέας, τις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Ταύρου, του Μοσχάτου αλλά και του Παλαιού Φαλήρου, με αποτέλεσμα να σημειώνεται ο παραπάνω συνωστισμός. Υπολογίζεται ότι 35 υπάλληλοι καλούνται να εξυπηρετήσουν τουλάχιστον 25.000 πολίτες.
oaed1
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη ραγδαία άνοδο των δεικτών ανεργίας που πλήττει τη χώρα.
Απεγνωσμένοι άνεργοι συρρέουν κατά δεκάδες και προσπαθούν να βρουν τρόπο να ενταχθούν σε κάποιο από τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, έστω και αν οι απολαβές τους θα είναι πενιχρές και μόνο για μερικούς μήνες.
Να σημειωθεί ότι χθες, όπως επίσης και πριν από περίπου 10 ημέρες επικρατούσε ακριβώς η ίδια κατάσταση στο υποκατάστημα του ΟΑΕΔ.
oaed2

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/355060/eikones-ntropis-kai-simera-sta-grafeia-toy-oaed-picsvids#ixzz2h7DLmzoI

Δεν υπάρχουν σχόλια: