Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Κεδίκογλου:Συνήγορος της Χρυσής Αυγής ο Τσίπρας



Βολές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «τον καλύτερο συνήγορο και υπερασπιστή» της Χρυσής Αυγής, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Euronews για την υπόθεση....
«Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η απόφαση της κυβέρνησης να πάρει την πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη, δικαιολογημένα δημιούργησε στην κοινή γνώμη το αίσθημα ότι η δικαστική απόφαση για τη σύλληψη του κ. Μιχαλολιάκου δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα! Ο κ. Μιχαλολιάκος και η Χρυσή Αυγή βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα τον καλύτερο συνήγορο και υπερασπιστή τους. Θερμά συγχαρητήρια!» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το επίμαχο απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Τσίπρα αναφέρει: «Η σπουδή της κυβέρνησης να κάνει στροφή 180 μοιρών και να δείξει ότι παίρνει την πολιτική πρωτοβουλία να ανοίξει το θέμα στη Δικαιοσύνη, δημιούργησε την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι εδώ πρόκειται για μία πολιτική απόφαση, την πεποίθηση δηλαδή ότι η κυβέρνηση έχει την πρωτοβουλία. Συνεπώς, είναι απολύτως δικαιολογημένο το αίσθημα στην κοινή γνώμη ότι αυτή η δικαστική απόφαση δεν συνάδει με το περί δικαίου αίσθημα».

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε ότι «εφόσον δεν γνωρίζουμε την δικογραφία, δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ασφαλή κρίση αναφορικά με την απόφαση του ανακριτή. Αυτό όμως το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης υπάρχουν. Δεν υπάρχουν για τις αποφάσεις των δικαστών. Για την κυβέρνηση υπάρχουν, ακριβώς γιατί επί μακρό χρονικό διάστημα ο κ. Δένδιας και η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωσή τους να στείλουν τους φακέλους που είχαν στα χέρια τους στον εισαγγελέα».

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης αφορούν την ολιγωρία και την ανοχή στο φαινόμενο της εξάπλωσης των νεοναζί και της εγκληματικής τους δράσης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωνε μετά την επίμαχη αναφορά του: «Εμείς πρέπει ψύχραιμα να ξεχωρίσουμε την πολιτική διαδικασία από την ποινική διαδικασία. Είναι άλλο πράγμα οι πολιτικές ευθύνες, άλλο οι ποινικές. Και πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να έχει στα χέρια της πλήρεις φακέλους με πλήρη στοιχεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: