Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Διάρρηξη και βανδαλισμοί στο Δημαρχείο Περάματος

  «Λεηλατημένα» βρέθηκαν σήμερα το πρωί σχεδόν όλα τα γραφεία του Δήμου Περάματος  –διευθύνσεων, υπηρεσιών αλλά και το γραφείο Δημάρχου- τα  οποία στεγάζονται στο Δημαρχείο της πόλης, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας....

Η διάρρηξη στο Δημαρχείο, αποκαλύφθηκε νωρίς  το πρωί απο υπάλληλο του κυλικείου και στο σημείο μετέβη άμεσα ο Δήμαρχος, Παντελής Ζουμπούλης ο οποίος και ανέφερε το περιστατικό στο Τ.Α. Περάματος. Στη στη συνέχεια κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων και έδωσε κατάθεση σχετικά με το περιστατικό.
Απο την πρώτη εικόνα, η εκτίμηση είναι ότι οι δράστες, διέρρηξαν παράθυρο στο ισόγειο του κτιρίου και στη συνέχεια προχώρησαν σε απίστευτους βανδαλισμούς, σχεδόν σε όλα τα γραφεία, καταστρέφοντας υπολογιστές, ανοίγοντας συρτάρια, πετώντας χαρτιά και φακέλους και προκαλώντας ανυπολόγιστες μέχρι στιγμής  φθορές. Ωστόσο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν οι δράστες αφαίρεσαν έγγραφα ή αντικείμενα. Αυτό καθώς το έργο της σήμανσης δεν έχει ολοκληρωθεί ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να ελέγξουν εάν έχει αφαιρεθεί οτιδήποτε από τα γραφεία τους.
 «Αυτοί οι βανδαλισμοί είναι κάτι πρωτοφανές για το Δήμο Περάματος. Γι αυτό και εκτιμώ ότι ίσως είναι ένα “μήνυμα” και όχι μια απλή διάρρηξη. Βέβαια, αναμένουμε απο την έρευνα που διεξάγεται από την αστυνομία να ρίξει φως στην υπόθεση. Όταν δε ολοκληρωθεί και ο έλεγχος σε όλα τα γραφεία θα έχουμε ίσως και μια πιο σαφή εικόνα για τους δράστες, κρίνοντας πχ από το ποια έγγραφα, ποιοι φάκελοι και για ποιές υποθέσεις έχουν πιθανότατα κάνει...φτερά», δήλωσε για το περιστατικό ο Δήμαρχος, Π.Ζουμπούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: