Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Το τουρκικό Ναυτικό και η Ακτοφυλακή "βράζουν" - Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά...




Νέα κρίση στις σχέσεις της κυβέρνησης του Ρ.Τ.Ερντογάν και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας με το τουρκικό Ναυτικό που επλήγη ιδιαίτερα από την υπόθεση "Βαριοπούλα" καθώς και το ναυτικό σκέλος της "Suga" (αμφότερα προέβλεπαν και εισβολή στην Ελλάδα) να έχει οδηγηθεί σε "νευρική κρίση".....

Αιτία η επικύρωση των καταδικαστικών αποφάσεων από το Εφετείο των ποινών των αξιωματικών που έχουν καταδικαστεί για "συνωμοσία".
Το Ναυτικό ακολούθησe η Ακτοφυλακή σε εkδηλώσεις έμπρακτης διαμαρτυρίας. Οι επικεφαλείς της Ακτοφυλακής (καμία σχέση με το ελληνικό Λιμενικό, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πολυπληθές και βαριά εξοπλισμένο σώμα, κάτι σαν "θαλάσσια Στρατοχωροφυλακή") "αποχαιρέτησαν":
Τις παραιτήσεις τους υπέβαλλαν τόσο ο αρχηγός του τουρκικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Atilla Kezek, ο διοικητής της Ακτοφυλακής υποναύαρχος Sami Örgüç.
Παραιτήθηκαν ακόμα ο αντιναύαρχος Atilla Kezek, επιτελάρχης του TDK και ο υποναυάρχος Sami Örgü, Διοικητή της Διεύθυνσης Διοικητικής Μέριμνας.
Ο Αντιναύαρχος Kezek φέρεται να δήλωσε πως «η θέση μας βρίσκεται δίπλα στους καταδικασθέντες συναδέλφους μας και καθήκον μας να συμπαρασταθούμε σε όσους δεν απαλλάχθηκαν των κατηγοριών».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται η παραίτηση ακόμη αρκετών ανωτάτων αξιωματικών του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του τουρκικού Εφετείου, συγγενείς των καταδικασθέντων στελεχών του TDK συγκεντρώθηκαν στο Ναύσταθμο Gölcük και άφησαν τις επωμίδες και τα πηλήκια στο μνημείο του Atatürk σε μία συμβολική κίνηση που δείχνει όμως πολλά για το επίπεδο των σχέσεων Ναυτικού και κυβέρνησης.
Οπωσδήποτε υπάρχουν χιλιάδες αξιωματικοί πίσω από αυτούς (εδώ κοντεύουν να συνέλθουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από το πολιτικό πραξικόπημα του 2011 των Παπανδρέου-Μπεγλίτη όταν αποκεφαλίστηκε σχερόν ολη η στρατιωτική ηγεσία και στους τρεις Κλάδους), αλλά με το Ναυτικό δεν θα τελειώσει εύκολα ο Ρ.ΤΕρντογάν.
Και είναι ικανοί για πολλά προκειμένου να "στριμώξουν" τη νεο-οθωμανική κυβέρνηση. Ας το έχουμε υπ'όψιν μας...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: