Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Μαχητικά, ελικόπτερα, πλοία & Ειδικές Δυνάμεις σε ένα 3ωρο σώου για Α. Σαμαρά



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση «Πυρπολητής» των Ένοπλων Δυνάμεων που διεξάγεται στη Δοκό με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων, πλοίων, αεροσκαφών και ελικοπτέρων. Σε ρόλο παρατηρητή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Άλλωστε το σώου στήθηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι «ειδικές επιχειρήσεις» της κυβέρνησης κατά της Χρυσής Αυγής και με στόχο τη επιστροφή ψηφοφόρων στη Ν.Δ....

Ο κ. Σαμαράς συνοδευόμενος από το υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλο επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο τύπου Sikorsky S-70B-6 από το αεροδρόμιο του Τατοίου και μετέβη ανοιχτά της Ύδρας, στη φρεγάτα «Σαλαμίς», απ’ όπου θα παρακολουθήσει την ολιγόωρη άσκηση των Ένοπλων Δυνάμεων. Το υποδέχθηκαν εκεί η υπόλοιπη πολιτική ηγεσία και η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου, όπως και βουλευτές.
Για τις ανάγκες του τρίωρου σώου στη Δοκό κινητοποιήθηκαν 8 μαχητικά αεροσκάφη (4 F-16 και 4 Mirage 2000), 3 ελικόπτερα Chinook, 2 ελικόπτερα Apache, 4 ελικόπτερα NH-90, 2 σκάφη ταχείας μεταφοράς Zubr, 3 φρεγάτες και 3 πυραυλάκατοι. Επίσης, μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων. Αυτές που «έψαχνε» η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά για να βρει σύνδεση με την εκπαίδευση Χρυσαυγιτών, υπονομεύοντας το ρόλο τους και πλήττοντας το φρόνημα τους.
Άλλωστε και η άσκηση που βαφτίστηκε «Πυρπολητής» τη Χρυσή Αυγή στοχεύει και συγκεκριμένα τους ψηφοφόρους της, οι οποίοι εγκατέλειψαν την Ν.Δ. απηυδισμένοι από την πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει η κυβέρνηση και τους στραγγαλίζει. Αφού άσκησε πολιτικές διώξεις για να κλείσει στη φυλακή την ηγεσία του Λαικού Συνδέσμου τώρα προβαίνει σε «ειδικές επιχειρήσεις» για να ενισχύσει το δήθεν πατριωτικό-εθνικό της προφίλ.
Όλα πρός άγρα ψήφων, καθώς η Ν.Δ. καταρρέει στις δημοσκοπήσεις αντί να κερδίζει ποσοστά μετά τις διώξεις της Χ.Α., η οποία διατηρεί τις δυνάμεις της και την τρίτη θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πρώτος.
Νομίζει ο κ. Σαμαράς πώς τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων μπορούν να συγκινηθούν από μία δήλωση στήριξης και να «φάνε» υποσχέσεις, όταν τους έχει πετσοκόψει τους μισθούς κατά 50%, έχει αποψιλώσει το Στράτευμα, έχει εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα και αδυνατεί να περάσει από την τρόικα ένα επίδομα παραμεθορίου.
Τα στελέχη κρατούν ψηλά το κεφάλι και διατηρούν ακόμη πιο ψηλά την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την αποτρεπτική ικανότητα των Ένοπλων Δυνάμεων γιατί απλά έχουν δώσει όρκο στην πατρίδα.
Οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι για τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και της ανεξαρτησίας της. Γι’ αυτά θα συνεχίσουν να παλεύουν και να θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, όσες ασκήσεις a la carte και να παρακολουθήσει ο κ. Σαμαράς, όσα τεθωρακισμένα να βγάλει στις παρελάσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: