Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Η ΝΔ σε ελεύθερη πτώση…


Πριν την συγκυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία είχε πιάσει οροφή με μια πρόθεση ψήφου να μην ξεκολλάει με τίποτα από το 20-21%. Τότε είχαμε προβλέψει πως, αν η ΝΔ δεν έκανε κάποια σημαντική πολιτική κίνηση, αυτό το ποσοστό θα άρχιζε να υποχωρούσε....


Από τότε η ΝΔ έκανε πράγματι μια πολύ σημαντική πολιτική κίνηση. Συμμετέχει και μάλιστα....

προεκλογικά, σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ που κατηγορούσε, αποδέχεται το PSI, το αγγλικό δίκαιο και το δεύτερο μνημόνιο που νομιμοποιεί και το πρώτο, το οποίο ξόρκιζε μετά βδελυγμίας και ταυτόχρονα αποδέχεται και όλα τα σκληρά οικονομικά μέτρα, προσπαθώντας, αν και ανίκανη σ’ αυτόν τον τομέα να παίξει επικοινωνιακά παιχνίδια με τα άσχετα στελέχη της, απέναντι στους μάγους της προπαγάνδας του ΠΑΣΟΚ.

Το αποτέλεσμα; Ελεύθερη πτώση. Τα ποσοστά της συρρικνώθηκαν στη Β΄ Αθηνών, που βγάζει κυβερνήσεις, στο 13,6% σε πρόθεση ψήφου και έπειτα από αναγωγή στο 18,5%!!! σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρίας ALCO για λογαριασμό του STAR. Υπενθυμίζουμε απλά ότι γύρω στο 13% είχε πάρει η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ στο υπόλοιπο Αττικής στις τότε ευρωεκλογές!!!


Πολλοί Νεοδημοκράτες είναι ευχαριστημένοι που το ΠΑΣΟΚ είναι στο 11% στη Β΄ Αθηνών, αλλά να μην βιάζονται. «Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά». Όταν το ΠΑΣΟΚ αλλάξει ηγεσία, σύμφωνα με τις επιταγές και τις επιθυμίες του κρατικοδίαιτου καθεστώτος, θα δουν τη διαφορά να εξανεμίζεται.


Συμπέρασμα: Η σημερινή ΝΔ, αποχαιρετά οριστικά την αυτοδυναμία και αν κάποια στιγμή ο κ. Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός, θα είναι πρωθυπουργός υπό κηδεμονία και θα μείνει στην εξουσία, όσο θα θέλει το κρατικοδίαιτο καθεστώς.

Την ευκαιρία του να σταθεί απέναντι στο σύστημα την έχασε.

hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια: