Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ο Σαμαρικός δήθεν αντι-Τσίπρας και η «ξεχασμένη περίπτωση» του Κώστα Καραμανλή....!




Το βασικό, ίσως, επιχείρημα υπέρ της υποψηφιότητας του Απόστολου Τζιτζικώστα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας είναι το νεαρό της ηλικίας του. Για ορισμένους αυτό φαίνεται να είναι αρκετό για την αντιμετώπιση του Α. Τσίπρα. Πιστεύουν ότι είναι ο αντι-Τσίπρας που χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία για να επανέλθει σύντομα στην εξουσία. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;....


Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο. Όπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι, την προηγούμενη φορά που η Νέα Δημοκρατία έψαχνε έναν αντί (τον αντι-Ανδρέα Παπανδρέου συγκεκριμένα) έκανε σχεδόν δέκα χρόνια για να επανέλθει στην εξουσία, την οποία και έχασε στη συνέχεια σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά το δεύτερο, το να είσαι ηλικιακά νέος στην πολιτική δεν είναι απαραίτητα και πλεονέκτημα. Απεναντίας, σε θέσεις υψηλής ευθύνης που απαιτούν γνώσεις και εμπειρίες, η νεότητα, μπορεί να αποτελέσει σοβαρό μειονέκτημα με καταστροφικά αποτελέσματα. Μπορούμε, άραγε, να φανταστούμε έναν απόφοιτο της σχολής Ευελπίδων να αναλαμβάνει αρχηγός του στρατεύματος; Και όμως στη χώρα μας αυτό ουσιαστικά συνέβη με την περίπτωση του Α. Τσίπρα. Με τα κομματικά του μόνο διαπιστευτήρια και με την σίγουρη συνταγή του άκρατου λαϊκισμού, κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός με αποτέλεσμα να φέρει τη χώρα, μέσα σε λίγους μόνο μήνες, στο χείλος του γκρεμού. Αναλογικά ο κ. Τζικώστας, στον ρόλο του αντί-Τσίπρα, ζητά από τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να κάνουν το ίδιο πείραμα και στο κόμμα τους.

Επιπλέον να θυμίσουμε την περίπτωση του Κώστα Καραμανλή που πήρε την Προεδρία της ΝΔ το 1997 σε ηλικία μόλις 41 χρονών! Έγινε όμως Πρωθυπουργός το 2004 που σημαίνει πως ακόμη και μία προσωπικότητα όπως του Κώστα Καραμανλή και με αυτό το ιστορικό όνομα δεν κατάφερε αμέσως Νίκες... έχασε.. στις πρώτες εκλογές, έχτισε, και μετά ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Η ΝΔ είναι η πρώτη μεγάλη πολιτική δύναμη που εισήγαγε τον όρο της ηλικιακής ανανέωσης. Και δεν δέχεται σήμερα τον λαϊκισμό αυτών που εμφανίζονται ως δήθεν νέοι!! Το έκανε πράξη με τον Κώστα Καραμανλή, και παρότι τότε εκινείτο στα ποσοστά του 38%, ήταν δύσκολο να πάρει την εξουσία, από τον τότε φθαρμένο και γερασμένο Κώστα Σημίτη!

Αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα δεν έγινε κάτι διαφορετικό. Ας σκεφτούμε πότε ανέλαβε την εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ και πότε έγινε αρχηγός. Σίγουρα όχι την επόμενη ημέρα..... Γιατί αυτό είναι το φαιδρό επιχείρημα της υποψηφιότητας του Τζιτζικώστα, πως φτάνει η ηλικία του, για να πάρει την εξουσία και να συσπειρώσει γύρω του τα πλήθη... Και να γίνει αυτό, πότε ο Τζιτζικώστας θα μπει στη Βουλή; Το συντομότερο, το 2019... Και μέχρι τότε ποιος θα εκτελεί χρέη κοινοβουλευτικού Πρωθυπουργού; Ο υπολοχαγός του Ανδρέας Παπαμιμίκος που σήμερα κατηγορείται για νοθεία και μεθοδεύσεις με το καλημέρα των υποψηφιοτήτων της ΝΔ;; Αστεία πράγματα.

Εν κατακλείδι, κάθε σοβαρός νεοδημοκράτης θα προτιμούσε να ολοκληρώσει ένας «σοβαρός και υπεύθυνος» Τζιτζικώστας την θητεία του στην Περιφέρεια. Όπως ακριβώς πράττει και ο Κώστας Μπακογιάννης. Έτσι θα μπορούσε να τον κρίνει στο μέλλον και βάσει του έργου του. Αντ’ αυτού, δείχνοντας μια βιασύνη που υποδηλώνει παλαιοκομματικού τύπου πολιτικό αμοραλισμό, ο νεαρός Περιφερειάρχης, εγκαταλείπει το έργο, «για την Κεντρική Μακεδονία του 2020», που είχε αναλάβει... και τώρα ζητά να τον εμπιστευτούν οι νεοδημοκράτες για να «σώσει» την παράταξη και τη χώρα με τη «μέθοδο Τσίπρα».

Είναι ποτέ δυνατόν; Κάποιος που ήταν απών στις μεγάλες μάχες της ΝΔ και ζούσε μία χαλαρή και ανεξάρτητη πολιτική ζωή, να πείσει πως ενδιαφέρεται για την κεντροδεξιά παράταξη και για την Ελλάδα;; Πώς είναι δυνατόν αυτός που δίχασε τη ΝΔ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές να την συσπειρώσει; Πώς είναι δυνατόν, αυτός που πήρε τα στελέχη του Σαμαρά και του Παπαμιμίκου που τόσο πλήγωσαν την παράταξη και την έφεραν στα ιστορικά χαμηλά του 15% και στη μεγάλη ντροπιαστική ήττα του δημοψηφίσματος, να δώσει κάποιο άλλο αέρα πέρα από αυτό της «καμαρίλας»;

Είναι σαφές πως όλη αυτή η επικοινωνιακή φούσκα περί παλαιού και νέου είναι μία στυγνή μεθόδευση για το ρεσάλτο στην εξουσία!

Είναι σαφές πως ο Τζιτζικώστας, χρησιμοποιεί την αριστερή προπαγάνδα περί παλαιού και νέου για να ονειρεύεται πως κάποτε θα γίνει ένας δεξιός πρωθυπουργός... Αφού θα έχει διχάσει και συρρικνώσει τη ΝΔ! Οι συνεργάτες και υποστηρικτές του, έχουν λαμπρές περγαμηνές, μόνο σε αυτό!!

Ιωάννης Καλαμίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: