Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Η εταιρεία του "Άφθαρτου" πήρε δουλειά 3,9 εκατ. από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το έργο αναμένεται  πληρώθηκε με διαδικασίες εξπρές

«Ως έχων τεχνική εταιρεία και δουλεύοντας καθημερινά, ζούσα δίχως να παίρνω δραχμή από το κόμμα», δήλωνε στην ΕΡΤ ο Αλέκος Φλαμπουράρης προσθέτοντας μάλιστα ότι όταν στη συνέχεια έγινε υπουργός «έκλεισε την εταιρεία του». Ωστόσο όπως φαίνεται τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Σύμφωνα με το protothema.gr η τεχνική εταιρεία του κ.Φλαμπουράρη λειτουργεί κανονικά και ....
μάλιστα ο ίδιος συνεχίζει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Για την ακρίβεια, στις 20 Μαΐου κι ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός, η ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ της οποίας είναι ακόμα μέτοχος με ποσοστό άνω του 50% (σύμφωνα με την τελευταία καταγεγραμμένη γενική συνέλευση της 30ης Ιουνίου 2014) υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελοποννήσου έναντι του ποσού 3,9 εκατ. ευρώ. Μια σύμβαση διόλου ευκαταφρόνητη αν αναλογιστούμε πως την ίδια περίοδο ο Δημόσιος τομέας ζούσε ένα πρωτόγνωρο vertico λόγω της «αξιοπρεπούς» διαπραγμάτευσης Τσίπρα, με την τοπική αυτοδιοίκηση να έχει στραγγίσει εξαιτίας της απαίτησης να διατεθούν όλοι οι πόροι προς την κεντρική κυβέρνηση. Κι ενώ χιλιάδες επιχειρήσεις κυριολεκτικά ανέβαιναν την ανηφόρα, ενώ εκατοντάδες κρατικοί διαγωνισμοί πάγωναν, η περιφέρεια Πελοποννήσου προχωρούσε σαν να μην τρέχει τίποτα τα συμπληρωματικά έργα στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου. Πρόκειται για έργο που μάλιστα δέχθηκε βροχή ενστάσεων καθώς καταγγέλθηκε πως η εταιρεία την οποία ο κ. Φλαμπουράρης ίδρυσε και στης οποίας το δ.σ. εμφανίζεται να είναι από το 2002 δεν είχε φορολογική ενημερότητα.

Απάντηση της αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Ντίνας Νικολάκου στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1

Για το μείζον ηθικό θέμα που προκύπτει μετά την αποκάλυψη ότι η εταιρία του πρώην υπουργού Επικρατείας κ. Αλέκου Φλαμπουράρη έλαβε έργο από την περιφέρεια Πελοποννήσου ύψους 3,9 εκατομμυρίων ευρώ, μίλησε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕ, με τους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Νικολάκου.


Η κ. Νικολάκου επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για την εταιρία «Διάτμηση» στην οποία καταχωρήθηκε σύμβαση για την δημιουργία αλιευτικού καταφυγίου στο Βραχάτι της Πελοποννήσου και οποία ανήκει στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Φλαμπουράρη. Η αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι η Περιφέρεια δεν γνώριζε πως η εταιρεία ανήκει στον κ. Φλαμπουράρη ενώ τόνισε πως «Δεν θυμάμαι αν πήρε άλλα έργα η συγκεκριμένη εταιρεία. Τα έργα δεν τα δίνει ο κ. Τατούλης, αλλά η Περιφέρεια. Όποια εταιρεία με νόμιμο τρόπο κάνει προσφορά και είναι η μικρότερη θα παίρνει έργα. Το αν είναι ηθικό και νόμιμο ρωτήστε τον κ. Φλαμπουράρη.

Αναφορικά με την εσπευσμένη διαδικασία αποπληρωμής της συγκεκριμένης σύμβασης ανέφερε:

«Όλα τα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πολύ μεγάλη ανάγκη να γίνουν γρήγορα. Όταν σε όλη την Ελλάδα υπάρχει πλήρη απαξία η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να δουλεύει», ενώ επιχείρησε να υπερασπιστεί με σθένος τον κ. Τατούλη σημειώνοντας: «Ο κ. Τατούλης είναι ένα πολιτικό πρόσωπο το οποίο δουλεύει σκληρά. Οι Περιφέρειες δεν είναι μαγαζάκια που μοιράζουν εκατομμύρια. Ο κ. Τατούλης δεν έδωσε χρήματα σε κανέναν. Οι θεσμοί δεν είναι μονοπρόσωπα όργανα. Ομόφωνα όλη η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να δοθεί το έργο. Να μην ξεχνάμε ότι παρά την λάσπη ο κ. Τατούλης στις εκλογές έλαβε 60%».

Δεν υπάρχουν σχόλια: