Δευτέρα, 8 Ιουνίου 2015

Αντ. Σαμαράς: Μην ψάχνεις συνενόχους κ. Τσίπρα


Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματός του στην Πρέβεζα.
Ο κ. Τσίπρας «αναζητά συνενόχους στην καταστροφική του πολιτική αλλά δεν θα τους βρει», ανέφερε χαρακτηριστικά....

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή, λέγοντας ότι «o κ. Τσίπρας μας κάλεσε χωρίς να έχει να πει τίποτα συγκεκριμένο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον παρελθόν. Ο χρόνος τελειώνει όπως τελειώνουν και τα χρήματα. Το ατύχημα για την χώρα έρχεται όλο και πιο κοντά. Όλα αυτά γίνονται με αποκλειστική ευθύνη των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου».
Συνεχίζοντας την επίθεση, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αιφνιδιάστηκε από την πρόταση Γιούνκερ, δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτε τόσους μήνες; Το e-mail Τσίπρα είναι ασύγκριτα πιο επώδυνο από το e-mail Χαρδούβελη. Κατέρρευσε το ψέμα ότι εκείνοι δήθεν έκαναν υπερήφανη διαπραγμάτευση. Κατέρρευσε και το ψέμα ότι εμείς δήθεν υποχωρούσαμε πάντα.
Εκείνοι προτείνουν πράγματα, που εμείς απορρίπταμε: Εμείς απορρίψαμε την αύξηση στο ΦΠΑ στα νησιά και σε μία σειρά είδη που ο κ. Τσίπρας όχι μόνο το δέχθηκε, αλλά και τα πρότεινε. Προσπάθησε να αρνηθεί ότι πάμε σε τρίτο Μνημόνιο ο κ. Τσίπρας, αλλά όταν τον ρωτήσαμε πώς θα καλύψει τις ανάγκες της χώρας που φθάνουν τα 40-50 δισ., ο κ. Τσίπρας δεν είχε να πει τίποτε».
Ο κ. Σαμαράς αμφισβήτησε αν θα υπάρξει δεδηλωμένη στη Βουλή, για να ψηφίσει τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση. «Αναζήτησε συνενόχους για την καταστροφική του πολιτική σε όλα τα κόμματα ο κ. Τσίπρας, αλλά δεν την βρήκε. Με την πολιτική που ασκείς και τα ψέματα που λες, συνενόχους μην ψάχνεις κ. Τσίπρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Τόνισε επίσης ότι «η Ν.Δ. είναι εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας καθώς επίσης ότι οι Έλληνες δεν συζητούν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. Η ρήξη με τους εταίρους μας θα είναι μία ανυπολόγιστη καταστροφή για την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: