Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Μας πάνε σε εμφύλιο


Δεν τους νοιάζει να σώσουν τη χώρα, παρά μόνο να δικαιωθούν οι ακροαριστερές αντιλήψεις τους

Θα ήταν αστεία για να γελάμε δυνατά, αν αυτά που λένε οι Συριζαίοι δεν ήταν…
σοβαρά. Και μη νομίζετε ότι έχουμε εκπλαγεί. Εδώ και μήνες οι άνθρωποι μας έλεγαν ότι είναι αυτοί που είναι κι εμείς του ψηφίσαμε. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO, οι μισοί Συριζαίοι είναι υπέρ της δραχμής. Χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ βλέπει το 45,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν πρέπει να περάσει καθόλου απαρατήρητο. Οι άνθρωποι είναι τρελοί ή βολεμένοι. Πολλοί από αυτούς λένε ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτε αφού δεν έχουν και τίποτε ενώ άλλοι εκτιμούν ότι θα είναι καλύτερα τα πράγματα αν βγούμε από την Ευρωζώνη.
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αν δεν παιζόταν το μέλλον της χώρας. Όμως, το παραπάνω στοιχείο δεν είναι το μοναδικό που δείχνει ότι μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού χρειάζεται επειγόντως ψυχίατρο. Άλλωστε και η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα από… Αγανακτισμένους του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν συμφωνία χωρίς μέτρα αλλά και να μας χαριστούν όλα τα χρέη, αυτό ακριβώς αποδεικνύει.
Θέλετε κι άλλα δείγματα για την… ψυχοπάθεια που μας βαράει ως λαός; Διαβάστε το δημοσίευμα της Telegraph κι αν ισχύουν όλα αυτά τότε καλύτερα να το κλείσουμε το μαγαζί.
Το πρώτο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ… απειλεί τους δανειστές με ασφαλιστικά μέτρα στα ευρωπαϊκά δικαστήρια αν αυτοί πιέσουν την Ελλάδα και την οδηγήσουν σε υποχρεωτικό capital control. Είναι τόσο ανόητοι και άσχετοι που δεν καταλαβαίνουν ότι θα παρακαλάμε για περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων για να μη διαλυθούν εντελώς οι τράπεζες. Αλλά τι τους νοιάζει; Μάλλον έχουν βγάλει τα πάντα στο εξωτερικό ή στο… στρώμα.
Τα επίσης εκπληκτικά, δείγμα της ψυχοπαθητικής προσωπικότητας αποκαλύπτει η εφημερίδα μιλώντας με στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας.
Λένε μεταξύ άλλων ακόμη και βουλευτές: «Όλο αυτό ξεπερνάει την Αριστερή Πλατφόρμα. Μιλάμε για σοβαρά δεδομένα και νούμερα. Είμαστε τρομοκρατημένοι από την πιθανότητα μιας παράδοσης. Δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας θα στραγγαλιστούμε μέχρι θανάτου από την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση.
Η Αριστερή Πλατφόρμα έχει εξετάσει το ισλανδικό μοντέλο θεωρώντας ότι ήταν ένα success story. «Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να εθνικοποιηθούν αμέσως, παράλληλα με τη δημιουργία μιας ''bad bank''. Επίσης, θα πρέπει να υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί στην ανάληψη χρημάτων», λέει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «φυσικά ξέρουμε πως οι τράπεζες θα αντιδράσουν και θα υπάρξουν πολλές προσφυγές στη δικαιοσύνη, αλλά στο τέλος της ημέρας θα αποδειχθεί πως είμαστε μια κυρίαρχη δύναμη». Τη στιγμή που τα χρήματα το τελευταίο διάστημα κάνουν φτερά από τις ελληνικές τράπεζες, περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα, το φαινόμενο μπορεί να οδηγηθεί σε ένα bank run. Όπως λέει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Όσα περισσότερα χρήματα φεύγουν, τόσο πιο εύκολο θα είναι το Grexit», ενώ ένας άλλος λέει πως είναι «ένα ατού για την Ελλάδα».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ισχυρό ιδεολογικό κίνητρο να χτυπήσει τις οικονομικές ελίτ. Υπό αυτό το πρίσμα, θεωρεί πως οι τράπεζες είναι το νευραλγικό κέντρο των ολιγαρχών που κυριάρχησαν στην Ελλάδα περισσότερο από μισό αιώνα. Έτσι, οδηγώντας τα ιδρύματα σε χρεοκοπία, θα προσδώσει κοινωνικο-ιδεολογική κάλυψη, σε αυτό που θα μοιάζει με επανάσταση.
Το φαντάζεστε το σχέδιό τους; Ας χρεοκοπήσουν οι τράπεζες των ολιγαρχών είναι. Τώρα άμα χαθούν τα λεφτά του κοσμάκη που δεν τα έχει βγάλει στο εξωτερικό δεν έγινε και τίποτε.
Διαβάζοντας κανείς όλα αυτά αναρωτιέται αν οι άνθρωποι έχουν άγνοια κινδύνου, αν είναι παντελώς βλάκες ή αν εξυπηρετούν συμφέροντα. Μπορεί να συμβαίνουν και τα τρία, όμως, αυτό θα πρέπει να το δουν οι σοβαρές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αν έχουν μείνει τέτοιες και δεν τις έχει συμπαρασύρει το… κύμα Μπαρουφάκη.
Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και κάποιοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά. Δεν έχουν πρόβλημα να καεί όλη η χώρα, να γίνει Αλβανία αρκεί να δικαιωθούν οι ακροαριστερές αντιλήψεις τους. Αν όμως επικρατήσουν όλοι αυτοί, εκτός από το ότι θα διαλυθεί η Ελλάδα, θα έχουμε εμφύλιο. Αυτό να το θυμάστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: