Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Του γυρίζουν την πλάτη


Σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, με συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Passauer Neue Presse, προέβη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου....

Ο Μάρτιν Σουλτς κατηγόρησε τον έλληνα πρωθυπουργό ότι καθυστερεί και παίζει παιχνίδια! Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την κατηγορηματική απόρριψη από τον Έλληνα πρωθυπουργό της πρότασης των Θεσμών για επίλυση του ελληνικού προβλήματος, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είπε χαρακτηριστικά πως ο κ. Τσίπρας «παίζει παιχνίδια» και καθυστερεί τις διαδικασίες όσον αφορά στην εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα.

​Πληθαίνουν οι φωνές στους κόλπους των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών που εκφράζουν πλέον δημόσια την αντίθεση τους στην παροχή περαιτέρω βοήθειας στην ΕλλάδαΣτην ίδια εφημερίδα μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εργοδοτών Ίνγκο Κράμερ ο οποίος τόνισε ότι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη δεν έχει μόνο οικονομική αλλά και πολιτική διάσταση. «Αν δεν παραμείνει η χώρα στο ευρώ», επεσήμανε ο κ. Κράμερ και πρόσθεσε πως «σε 10 χρόνια θα αναρωτιόμαστε όλοι μας γιατί δεν μπορέσαμε να υπερασπιστούμε το κοινό μας νόμισμα».
Την «υπομονή» όμως με την Ελλάδα την εξαρτά από «την ετοιμότητά της για μεταρρυθμίσεις και μείωση του επιπέδου των κοινωνικών παροχών», που είναι, όπως υποστηρίζει, υψηλότερο συγκριτικά με μια σειρά από χώρες που έχουν δανείσει χρήματα στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι φωνές στους κόλπους των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών που εκφράζουν πλέον δημόσια την αντίθεση τους στην παροχή περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα. Η άρνησή τους αφορά στο τρέχον πρόγραμμα και πολύ περισσότερο ένα τρίτο δανειακό πακέτο.


Σε εκτενές άρθρο του περιοδικού Der Spiegel υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο της τελευταίας ψηφοφορίας που αφορούσε την χρονική παράταση του δευτέρου πακέτου για την Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο, 118 μέλη από τα 311 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, δηλαδή περισσότεροι από το ένα τρίτο των βουλευτών των δύο χριστιανικών κομμάτων, είχαν ονομαστικά δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ ενός τρίτου πακέτου.

 

Reuters: Ο Γιούνκερ αρνήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τσίπρα
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean-Claude Juncker αρνήθηκε να δεχτεί τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα, καθώς η Αθήνα δεν....
έχει αποστείλει προς ώρας τις προτάσεις της για μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με το Reuters.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τηλεφωνική επικοινωνία στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου, αλλά ο Juncker αρνήθηκε, καθώς δεν υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες και οι προτάσεις που η ελληνική πλευρά την Τετάρτη το βράδυ υποσχέθηκε ότι θα τις στείλει την Πέμπτη, δεν έφτασαν ποτέ» δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Δεν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις, οπότε δεν έχουν τίποτα να συζητήσουν» συνέχισε η ίδια πηγή.

Μαξίμου: «Ευρωπαίος αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις»
«Ευρωπαίος αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Reuters.

Ειδικότερα, οι κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για «παραφιλολογία που συνεχίζεται» και προσθέτουν ότι «μετά την πρόταση των θεσμών, που ποτέ δεν δόθηκε στην Ελλάδα (αλλά δημοσιεύθηκε στον Τύπο), σήμερα αξιωματούχος ανακάλυψε αναπάντητες κλήσεις! Η ελληνική πρόταση παραμένει στο τραπέζι και αναμένουμε τα σχόλια των θεσμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: