Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Όταν το διαψεύδουν τότε να το περιμένετε…. «Ούτε στη δευτέρα παρουσία σύμπραξη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

 

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας είναι σύμφωνα με ανώτατο παράγοντα της ΝΔ όσα κυκλοφορούν για ενδεχόμενο να υπάρξει, μετά από μείζονα κρίση λόγω του αδιεξόδου των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και τρόικας, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με τη σύμπραξη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.....

Από το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά είναι απόλυτοι, ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, ούτε όπως λένε χαρακτηριστικά και με δόση υπερβολής, «στη δευτέρα παρουσία». Οι σχέσεις των δυο πλευρών είναι τεταμένες και σε καμία περίπτωση η αξιωματική αντιπολίτευση δεν επιθυμεί να δώσει συγχωροχάρτι στο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει, κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, να πιει έως την τελευταία γουλιά το πικρό ποτήρι των πράξεών του.
Μπορεί οι πρόσφατες δηλώσεις του Μάκη Βορίδη και κυρίως του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη λόγω της θέσης του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού που κατέχει, υπέρ μιας νέας κυβέρνησης που θα προκύψει χωρίς να προηγηθούν εθνικές εκλογές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από την παρούσα Βουλή να τροφοδότησαν ποικίλες συζητήσεις, αλλά από την ηγετική ομάδα ξορκίζουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
«Εδώ είμαστε για να εγγυηθούμε την ομαλή και ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» λένε από τη ΝΔ, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως θα συνεργαστούμε σε κυβερνητικό επίπεδο με όσους μας καθύβριζαν» λένε και θεωρούν ως προτιμότερες τις καθαρές λύσεις, δηλ. τις εκλογές. «Είναι προτιμότερο να στηθούν ξανά κάλπες. Για είκοσι μέρες που χρειάζονται για την προεκλογική περίοδο δεν χάθηκε ο κόσμος» λένε.
Μ. Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: