Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015

ΑΛΛΟΣ ένας παλληκαράς στα τέσσερα : Βαρουφάκης: «Τα τεχνικά κλιμάκια ετοιμάζουν κατάλογο με πληροφορίες που χρειάζονται - θα ανταποκριθούμε άμεσα» 
Βαρουφάκης: «Τα τεχνικά κλιμάκια ετοιμάζουν κατάλογο με πληροφορίες που χρειάζονται - θα ανταποκριθούμε άμεσα»....

Αμέσως μετά την οκταμερή συνάντηση στις Βρυξέλλες, τα τεχνικά κλιμάκια έπιασαν δουλειά, αφού - σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών - ετοιμάζουν λεπτομερή κατάλογο με πληροφορίες που χρειάζονται, Εξέλιξη που το ελληνικό υπουργείο χαρακτηρίζει θετική καθώς θα βοηθήσει τις
συζητήσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Brussels Group.
Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του ΥΠΟΙΚ:
«Το Υπουργείο Οικονομικών πληροφορήθηκε ότι οι τεχνικές ομάδες εμπειρογνωμόνων ετοιμάζουν λεπτομερή κατάλογο με τις πληροφορίες που χρειάζονται αναφορικά σχετικά με τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις καθώς και την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων.
Πρόκειται για εξέλιξη την οποία το Υπουργείο Οικονομικών κρίνει θετική καθώς θα βοηθήσει τις συζητήσεις που διεξάγονται σε επίπεδο Brussels Group, στο πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Αναμένουμε τον κατάλογο στον οποίο θα ανταποκριθούμε άμεσα και εποικοδομητικά».
Από την ανακοίνωση αυτή προκύπτει ότι τελικώς η Αθήνα αποδέχεται ως ισότιμους συνομιλητές τα τεχνικά κλιμάκια και μάλιστα οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι αυτοί που ετοιμάζουν τον κατάλογο με τα μέτρα και η Αθήνα θα ανταποκριθεί. Προφανώς με την ανακοίνωση αυτή επιχειρεί ο κ. Βαρουφάκης να καθησυχάσει τους δανειστές οι οποίοι φοβούνται ότι θα υπάρξουν νέες... ασάφειες και δεσμεύσεις που δεν θα κινούνται στο πνεύμα της 20ης Φεβρουαρίου. Ζητούν στοχευμένες και κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Ο κατάλογος αυτή, κοινή συναινέσει, θα κατατεθεί στην Ευρωομάδα και τελεί υπό την αίρεσή της. Αν την κάνει αποδεκτή θα προχωρήσει η διαπραγμάτευση αλλά χωρίς τον στενό κλοιό της πιστωτικής ασφυξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: