Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ




Συνεχίζεται η κακοκαιρία με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια της χώρας μέχρι τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης 08/01. Πιο αναλυτικά:...

Την Τρίτη των Φώτων 06/01 η θερμοκρασία έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη χώρα, ενώ οι χιονοπτώσεις θα συνεχίζονται στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Αττική (κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, όπου αναμένουμε όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας), στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο αλλά και στο Ιόνιο.
Την Τετάρτη 07/01 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια, στην Αττική (με πιθανότητα εντονότερων χιονοπτώσεων απ’ότι το προηγούμενο διήμερο), στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένιση από το μεσημέρι. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται στα ηπειρωτικά, με ολικό παγετό σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας κα Θράκης.
Την Πέμπτη 08/01 τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν, με λίγες τοπικές χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας και ανατολικής Στερεάς, ενώ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα εξασθενίσουν σημαντικά (με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι).
Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.
Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη Τρίτη 06/01/2015, Ωρα 1000 ΕΑΑ-Πεντέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: