Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Το «Κάτω Παρτάλι» που μαζεύτηκε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά


 Μπορεί να αντέξει η χώρα έναν ακόμη κάλπικο πολιτικό; Μπορεί να ξαναγυρίσει η χώρα στην εποχή του Κουτσόγιωργα, του Λαλιώτη, του Ακη και της παρέας του;...


 «Ήρθε η ώρα της Αριστεράς» φώναζαν δυνατά κατά τη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής ομιλίας του Αλ. Τσίπρα στον Κεραμεικό. Και φώναζαν δυνατά για να πιστέψουν ότι πράγματι ήρθε η ώρα της Αριστεράς διότι το «Κάτω Παρτάλι» που μαζεύτηκε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά.
Ή μάλλον έχει τόση σχέση όσο είχε και το ίνδαλμα του Τσίπρα, ο Ανδρέας Παπανδρέου, με τον σοσιαλισμό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά νόμισε ότι έχει μεγαλύτερο μπόι από τη σκιά του. Με ανοίκειες εκφράσεις, κουτσαβάκικη νοοτροπία, απειλές για διώξεις και κλίμα εμφυλίου πολέμου, επιτέθηκε προσωπικά στον Σαμαρά και βεβαίως στη Νέα Δημοκρατία, αφήνοντας πολλά υπονοούμενα. Μόνο ότι θα ανοίξει την... Μακρόνησο και τη Γαύδο για να στείλει εξορία τους «μνημονιακούς» δεν είπε, αλλά όσο πλησιάζουμε στην κάλπη θα το κάνει κι αυτό.
Το γεγονός και μόνο ότι... μοίρασε ειδικά δικαστήρια σε όλη την κυβέρνηση και το γεγονός ότι χαρακτήρισε ψεύτη τον Σαμαρά, αποδεικνύει ότι επέλεξε και την τακτική που θα ακολουθήσει. Που δεν είναι άλλη από την ολομέτωπη επίθεση επί δικαίων και αδίκων. Ο Τσίπρας επέλεξε να φέρει τους μπαχαλάκηδες στην κεντρική πολιτική σκηνή. Θα συνεχίσει να ρίχνει λεκτικές «μολότοφ» και να προκαλεί με τη στάση του.
Η ατάκα που χειροκροτήθηκε περισσότερο δείχνει το ποιόν του: «Να μη διανοηθούν να πάρουν μαζί τους φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο και ειδικά την ηλεκτρονική αλληλογραφία με την τρόικα», γιατί, όπως είπε «αυτή η χώρα έχει δημοκρατία. Και στην δημοκρατία η διαφάνεια έχει τον πρώτο λόγο, είτε το θέλουν είτε όχι».
Πιθανότατα ο κ. Τσίπρας πήρε μαθήματα «σκληρού ροκ» από τους εμπνευστές Πασοκτζήδες. Μπορεί να είναι ο Λαλιώτης ή κάποιοι άλλοι θιασώτες του Παπανδρεϊσμού. Αυτό που έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά που είχε εφεύρει πρόστυχα, ύπουλα και καθαρά διχαστικά ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Η στάση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ θα σκληρύνει αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στην οικονομία, στην πολιτική ζωή και στην ίδια την κοινωνία. Επιλέγει τον διχασμό, ποντάρει στην εθνική τραγωδία, στην καμμένη γη μόνο και μόνο για να... έρθει η ώρα της Αριστεράς. Αν όμως αυτή είναι η Αριστερά τότε καλύτερα να μη ζήσουμε την ημέρα που ο κόσμος θα την επιλέξει.
Σε 27 ημέρες από τώρα ο ελληνικός λαός θα κληθεί να ψηφίσει Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας κατ' αρχάς την τεράστια κολωτούμπα που έχει γίνει. Χθες ο Τσίπρας είπε: «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί - σε συνεργασία με την ΕΚΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους - χωρίς καμιά υποσημείωση και κανένα αστερίσκο τις καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες».
Πέραν του γεγονότος ότι πρόκειται για τεράστια ανοησία αφού οι καταθέσεις είναι ήδη διασφαλισμένες, σημασία έχει αυτό που τόνισε: Τη συνεργασία με τους ευρωπαίους και με την ΕΚΤ. Έλειπε το ΔΝΤ δηλαδή για να πει «συνεργασία με την τρόικα».
Δηλαδή δεν θα σκίσει τα μνημόνια; Δεν θα χορέψουν οι αγορές με νταούλια και ζουρνάδες; Δεν θα διώξει την μαντάμ Μέρκελ και τον Σόιμπλε; Μα με όλες αυτές τις υποσχέσεις δεν ανέβηκε από το 4% στο 25%; Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πόσο ψεύτικος, κάλπικος και ανειλικρινής είναι;
Τη σφραγίδα της αλλαγής στάσης έβαλε και ο Δραγασάκης στο Mega, που είχε ότι «θα επαναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση».
Μα δεν θα την καταργούσαν; Δεν έλεγαν ότι δεν την αποδέχονται και δεν την αναγνωρίζουν;
Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κυρίες και κύριοι ψηφοφόροι που ξεγελαστήκατε με τα επαναστατικά λόγια ενός ανήθικου πολιτικού που ποτέ του δεν έκανε κάτι παραγωγικό στη ζωή του παρά μόνο καταλήψεις.
Όταν λοιπόν στην κάλπη ρίχνετε «Τσίπρας» ψηφίζετε τον χειρότερο εαυτό του Ανδρέα Παπανδρέου. Κι εκείνος κορόιδεψε τον ελληνικό λαό και η χώρα το πληρώνει επί δεκαετίες. Έτσι και ο Τσίπρας μιλά τη γλώσσα του ψέματος και θα κάνει κακό στην πατρίδα. Μπορεί να αντέξει η χώρα έναν ακόμη κάλπικο πολιτικό; Μπορεί να ξαναγυρίσει η χώρα στην εποχή του Κουτσόγιωργα, του Λαλιώτη, του Ακη και της παρέας του;
Δύο είναι τα δεδομένα για την «επέλαση» του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία: Το πρώτο είναι ότι η ανικανότητά του μπορεί να προκαλέσει ατύχημα με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία και τη χώρα. Το δεύτερο είναι ότι θα κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό υφαρπάζοντάς του την ψήφο. Μπορεί ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα να επιτρέψουν στον Δελαπατρίδη της Αριστεράς να γίνει πρωθυπουργός;

Δεν υπάρχουν σχόλια: