Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει λέξη για το φορολογικό του πρόγραμμα γιατί απλά δεν έχει

   
Το μόνο που έχει είναι μια κρυφή ατζέντα η οποία περιέχει φορολόγηση ή αλλιώς δήμευση των καταθέσεων. Τα λεφτά του κοσμάκη στις τράπεζες θα πάρουν και να το θυμηθείτε....


Έχουμε ακούσει πολλά επαναστατικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, για το κρίσιμο ζήτημα της φορολόγησης της περιουσίας, κινητής και ακίνητης, δεν ακούμε κουβέντα από την Κουμουνδούρου. Βεβαίως και δεν ακούμε τίποτε και για πολλά άλλα (ασφάλεια, μετανάστευση, αστυνομία, εθνικά θέματα) αλλά αυτό ασφαλώς πρόκειται για παρελκυστική πολιτική τους. Όταν δεν έχεις πρόγραμμα και επικαλείσαι αυτό το αόριστο κείμενο της Θεσσαλονίκης είναι λογικό να μην έχεις να πεις και πολλά.
Για παράδειγμα, κατηγορούν την κυβέρνηση και πολλές φορές δικαίως ότι δεν είχε φορολογική δικαιοσύνη, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει; Πώς θα βρει έσοδα; Πώς θα καλύψει αυτά που έχει υποσχεθεί; Λέει ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα επιβάλλει έναν άλλον φόρο που κανείς δεν ξέρει πώς και τι θα είναι.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα φτιαχτεί ένα περιουσιολόγιο όλων των Ελλήνων όπου θα υπάρχουν εκεί τα πάντα. Θα περιλαμβάνει την ακίνητη και την κινητή περιουσία των
φορολογουμένων στο εσωτερικό και εξωτερικό (ακίνητα, τραπεζικοί λογαριασμοί, χρηματοπιστωτικά προϊόντα, συμμετοχές σε οποιαδήποτε οικονομική οντότητα, ασφαλιστικά- καταθετικά προγράμματα σε ασφαλιστικές εταιρείες, αυτοκίνητα, οικόπεδα-αγροί, σκάφη αναψυχής, ιδιωτικά αεροπλάνα, έργα τέχνης κλπ).
Θα δημιουργείται με τη χρήση των περιουσιακών στοιχείων που είναι δηλωμένα με ειδική δήλωση του φορολογούμενου αλλά και με τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας εντοπισμού αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων. Εάν κάτι δεν έχει δηλωθεί και εντοπιστεί τότε θα κατάσχεται.
Στην πρόταση αναφέρεται ότι θα υπάρχει Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με τις 300.000 ευρώ να είναι αφορολόγητες για κάθε άτομο. Έχουν κάνει άραγε κάποια μελέτη για το πόσοι Έλληνες έχουν συνολικά 300.000 ευρώ περιουσία; Ένα ζευγάρι για παράδειγμα θα μπορεί να σπάσει την περιουσία του στα δύο και να έχει αφορολόγητο 600.000 ευρώ!
Με βάση αυτό το νούμερο λοιπόν σχεδόν όλοι οι Έλληνες δεν θα πληρώσουν τον συγκεκριμένο φόρο. Άντε 2-3 χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα να έχουν τόσα πολλά χρήματα και ακίνητα; Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να μειωθούν και οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, επομένως λίγοι θα είναι εκείνοι που θα πιαστούν στη φάκα του ΣΥΡΙΖΑ.
Που θα βρει πάνω από 2,5 δισ. ευρώ που είναι τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ;
Μια λύση είναι να αλλάξει τη φορολογία των εισοδημάτων που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες. Και αυτή να αυξηθεί σημαντικά, ειδικά για τους «πλούσιους» που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πόσοι είναι όμως οι πλούσιοι στην Ελλάδα; Πόσοι έχουν ετήσια εισοδήματα π.χ. 100.000 ευρώ και πάνω; Ξέρουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν έως 12.000 ευρώ για να μην φορολογούνται; Ξέρει κανείς από την Κουμουνδούρου πώς θα πιάσει τα «μαύρα» εισοδήματα; Αυτό που δεν κατάφεραν τόσοι και τόσοι θα το κάνει ο Τσίπρας σε λίγο καιρό;
Χαρακτηριστικό του μπάχαλου που επικρατεί με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δήλωση που έκανε χθες στον Σκάι το στέλεχος του κόμματος της χαράς ο κ. Θ. Παρασκευόπουλος ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρχει ανώτατος συντελεστής πάνω από 50%. «Ο φόρος για τα φυσικά πρόσωπα πρέπει όπως είναι σήμερα να αποσυρθεί. Και πρέπει να έχουμε έναν φόρο εισοδήματος με πάρα πολλές κλίμακες, όπου ο ανώτατος συντελεστής για τα μεγάλα εισοδήματα θα πρέπει να είναι πάνω από το σημερινό, πάνω από 42%», δήλωσε χαρακτηριστικά. Άραγε ο συντελεστής αυτός από που θα ξεκινά; Από τα 40, τα 50 ή τα 60 χιλιάδες ευρώ; Κάποιος δηλαδή που έχει ετήσιο εισόδημα 50.000 ευρώ θα χάνει τα 25.000 και πλέον;
Αχταρμάς. Δεν βγάζεις άκρη για το τι θα κάνει η... κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο κόσμος πάει στις εκλογές χωρίς να γνωρίζει τι φόρους θα πληρώσει. Μόνο υποσχέσεις για καταργήσεις, παροχή χρημάτων, βοήθεια στους φτωχούς και μια συνεχής υποσχεσιολογία ότι θα πληρώσουν και οι πλούσιοι στην Ελλάδα χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει ποιοι είναι και πόσοι. Χαρακτηριστικό του μπάχαλου είναι το γεγονός ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φορολογεί την κατοχή των ακινήτων, το πρόγραμμά του υπόσχεται φορολόγηση της κατοχής και των ακινήτων αλλά και της κινητής περιουσίας.
Συμπέρασμα; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει λέξη για το φορολογικό του πρόγραμμα γιατί απλά δεν έχει. Το μόνο που έχει είναι μια κρυφή ατζέντα η οποία περιέχει φορολόγηση ή αλλιώς δήμευση των καταθέσεων. Τα λεφτά του κοσμάκη στις τράπεζες θα πάρουν και να το θυμηθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: