Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Παγετός και χιόνια σε όλη τη χώρα


Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες μπορεί να έχει «ντύσει» τη χώρα στα λευκά, ωστόσο πολλά είναι τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί ακόμα και στην Αττική καθώς και σε νησιά του Αιγαίου...

Στην Αττική από το Ηράκλειο, το Χαλάνδρι, την Αγία Παρασκευή και βορειότερα το έχει ήδη «στρώσει» το χιόνι, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται, τα εκχιονιστικά μηχανήματα στα βόρεια προάστια της Αθήνας καθώς και οχήματα της Πυροσβεστικής.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, φροντίζοντας να διατηρηθούν οι κεντρικοί δρόμοι ανοιχτοί, από το χιόνι, για την ομαλή διεξαγωγή της κίνησης των οχημάτων.

Αυτή την ώρα η Λεωφόρος Κηφισίας είναι καθαρή και τα οχήματα κινούνται χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, ο παγετός θα είναι το μεγάλο πρόβλημα πλέον και θα χρειαστεί οι οδηγοί να κινούνται με πολύ μικρές ταχύτητες προς αποφυγή ατυχημάτων.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η χιονόπτωση θα πλήξουν σήμερα την Αττική και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Επιπλέον, τα βουνά του λεκανοπεδίου έχουν γεμίσει με χιόνι. Στην Πάρνηθα η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Πάρνηθος από το 21ο χλμ έως το καζίνο, στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης στη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου, στη λεωφ. Χασιάς – Δερβενοχωρίων, στην επαρχιακή οδό Ψάθας – Δερβενοχωρίων και Αθηνών – Θήβας.

Στην Περιφέρεια έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε επαρχιακούς δρόμους της Καστοριάς, Αχαΐας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Χανίων, Λασιθίου και Ρεθύμνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: