Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Γιατί ο ΓΑΠ κάνει κόμμα ;


Δεν μπορεί να έχεις τον… γιαλατζί Αντρέα να είναι πρώτος μάγκας και τον κανονικό να είναι πρόεδρος της… Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αυτό είναι που κάνει τον Γ. Παπανδρέου να βγάζει φωτιές κατά του Αλέξη....

Σε λίγες ώρες ο Γιώργος Παπανδρέου ξαναβαφτίζεται «σωτήρας« της Ελλάδας και ιδρύει το… αντιΠΑΣΟΚ με την ονομασία πιθανότατα «Αλλαγή». Οι συμβολισμοί προφανείς όπως και οι προθέσεις. Ένας Παπανδρέου δεν μπορεί να μην έχει κόμμα, δεν μπορεί να μην είναι ο «πολιτικός νταβατζής» του κεντρώου – σοσιαλιστικού χώρου στην Ελλάδα.
Πολλά ακούγονται για το κόμμα αυτό, για το ποσοστό που θα πάρει, για το αν θα διαλύσει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και για το είδος του ρυθμιστή των εξελίξεων μετά τις εκλογές.
Αναλόγως του ποσοστού που θα λάβει και αναλόγως από πού θα «κλέψει» ψηφοφόρους θα δούμε και το «ύφος» του νέου πολιτικού σχηματισμού. Που το πάει δηλαδή και τι προτίθεται να κάνει. Θα ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, θα στηρίξει μια κυβέρνηση Σαμαρά και τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας; Κανείς δεν ξέρει. Το μόνο που ξέρει ο κόσμος είναι ότι ο Παπανδρέου έρχεται να πάρει τη ρεβάνς από πολλούς, αν και χωρίς πολύ επιτυχία. Ο ελληνικός λαός τον έχει καταδικάσει και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να γίνει αρχηγός ενός κόμματος εκεί γύρω στο 4%-5% και με ημερομηνία λήξεως. Άλλωστε ο κόσμος έχει αποδοκιμάσει τις οικογενειοκρατίες και δύσκολα θα επανέλθει σ’ αυτές. Και μη χαίρονται ή μην ετοιμάζονται οι Μητσοτάκηδες για τη δική τους ρεβάνς…
Εκείνο που δεν ξέρει ο πολύς κόσμος και που αποκαλύπτουμε εμείς είναι η βασική αιτία που δημιουργεί κόμμα ο Γ. Παπανδρέου. Δεν είναι ο Βενιζέλος, δεν είναι μόνο η δίψα για να παραμείνει στα πολιτικά πράγματα. Είναι ο… Τσίπρας και η παρέα του. Η οικογένεια Παπανδρέου δεν μπορεί να ανεχθεί με τίποτε το κακέκτυπο του Ανδρέα, του γεννήτορα του ΠΑΣΟΚ, να είναι έτοιμος να αλώσει την εξουσία. Δεν μπορεί ο Γιώργος να βλέπει τον Τσίπρα να μιμείται με τόσο κακό τρόπο τον πατέρα του. Δεν μπορεί να διανοηθεί ότι μπορεί κάποιος άλλος εκτός από αυτόν να χρησιμοποιεί τον λαϊκισμό, τον τακτικισμό και τα παιχνίδια εξουσίας που εφάρμοζε ο πατέρας του για να κυριαρχήσει στα πολιτικά πράγματα.
Τρελαίνεται με την ιδέα να γίνει ο Τσιπρανδρέας πρωθυπουργός και αυτός ένας… αληθινός Παπανδρέου να βρίσκεται στην απ’ έξω.
Για σκεφτείτε τον Γιώργο να βλέπει όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Π.χ., τη Λούκα Κατσέλη, τον Κοτσακά και τα λοιπά καλόπαιδα του πασοκισμού να έχουν γίνει κολλητοί του Αλέξη.
Να βλέπει τον Τσίπρα να μιμείται τις κινήσεις, τις εκφράσεις, την αναίδεια, τις κούφιες υποσχέσεις του πατέρα κι αυτός να είναι «απενεργοποιημένος». Μοιάζει με το σήριαλ που το «νόθο» παιδί μοιάζει πιο πολύ στον πατέρα από το κανονικό και διεκδικεί το σπίτι της οικογένειας. Ε, λοιπόν, αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ο… νόμιμος κληρονόμος της οικογενειακής πολιτικής περιουσίας των Παπανδρέου. Αλλά και πώς να το κάνουμε; Δεν μπορεί να έχεις τον… γιαλατζί Αντρέα να είναι πρώτος μάγκας και τον κανονικό να είναι πρόεδρος της… Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Αυτό είναι που κάνει τον Γ. Παπανδρέου να βγάζει φωτιές κατά του Αλέξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: